📎وی به اکثر کشورهای اروپایی و آسیایی و همچنین کشور مصر مسافرت نمود و در سال 1963 میلادی (1332 هـ . ش) به عنوان عضو دائمی انجمن نویسندگان فرانسه زبان عضو وابستة انجمن شعرای فرانسه برگزیده شد. استاد فولادوند در آبان سال 1333 به تهران بازگشت و در اکثر دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی کشور از جمله هنرکدة هنرهای دراماتیک دانشکده هنرهای زیبای تهران و مدرسه عالی ادبیات و زبان های خارجه و علوم تربیتی به تدریس دروس مختلف فلسفه، زیباشناسی، ادبیات زبان فرانسه، تاریخ مذاهب و فرهنگ و تمدن پرداخت.
🔻او همچنین یکی از اعضای برجستة انجمن فلسفی ایران و علوم انسانی وابسته به یونسکو بود. وی در سال 1324 قدیمی ترین انجمن فلسفی در تهران را تشکیل داد. همچنین ترجمة قرآن کریم ایشان به زبان فارسی جزو ممتاز ترین ترجمه های پنجاه سال اخیر معرفی شده و جایزه و پنج لوح تقدیر به دست آورده است.
📚از استاد دکتر محمد مهدی فولادوند آثار فراوانی در زمینه های مختلف ادبی به دو زبان فرانسه و فارسی منتشر شده است. برخی از مجموعه آثار وی که بالغ بر 33 عنوان می شود، عبارتند از:
1⃣چگونه قرآن را به فارسی ترجمه کنیم (گل هایی از قرآن)
2⃣رهایی از گمراهی
3⃣ترجمه کتاب الحدود ابن سینا (تعریفات)
4⃣انسان مسؤول و تاریخ ساز (ترجمه از عربی)
5⃣آفرینش هنری در قرآن با پی نوشت درباه سخن جامع
6⃣از ژرفای قرآن
7⃣قرآن و نسل امروز
8⃣نقدی بر مارکس
9⃣خدا را دیدم (ترجمه ازعربی)
0⃣1⃣سفری از شک تا ایمان
1⃣1⃣وجود و عدم
2⃣1⃣اقتصادنا (ترجمة جدید با معادل های فارسی)
3⃣1⃣ترجمه برخی ادعیه به زبان فرانسه و فارسی ادبی
4⃣1⃣خدا و علم (ترجمه از فرانسه)
5⃣1⃣اسلام منهای پاره ای اوهام
6⃣1⃣اپرای آفرینش به پنج زبان
7⃣1⃣ابن مقفع قربانی اختناق بنی عباس
8⃣1⃣قرآن شناسی
فولادوند در سال 1345 در تهران جزوه هایی به نام گل هایی از قرآن به چاپ رسانید و چون در آن زمان جز ترجمة تفسیر گونه مرحوم قمشه ای و مرحوم ابوالقاسم پاینده، ترجمه فارسی دیگری از کلام الله مجید در دسترس نبود، همان جزوه های کوچک مورد استقبال شایان قرار گرفت و آقای محمدعلی جمال زاده نامه ای حدود شانزده صفحه در تجلیل و تشویق مترجم نوشت و از او خواست که این کار را تا پایان قرآن ادامه دهد.
📗ترجمة ایشان در سال 1373 از سوی دفتر مطالعات تاریخ و معارف اسلامی با تحقیق، بررسی و ویرایش حجج اسلام محمدرضا انصاری محلاتی، سید مهدی برهانی، علی کرمی، محمد مروی و ویرایش نهایی آقای بهاءالدین خرمشاهی چاپ و منتشر شد.
📜
@MosHaf_et