✅ سلسله مباحث مهدویت ۱۲ (قسمت دو)
❌ #فتنه_آذربایجان قبل از ظهور
💢 واکاوی روایات مربوط به #فتنه قفقاز
🔥 همهچیز درباره #آتش_آذربایجان
✍ وظایف شیعه در مواجهه با فتنه باکو
📚 با #مباحث_مهدوی۱۲ همراه باشید:
🔥 سناریوی آتش آذربایجان پیش از ظهور
🔺 در قسمت اول #مباحث_مهدویت ۱۲ اشاره کردیم که طبق روایات مهدوی و همچنین مبانی کلامی اهلبیت و عبارات قرآنی، احتمال #آتش_سوزی در منطقه آذربایجان، احتمال ضعیف و بلکه منتفی شدهای است و در واقع بحث آتش آذربایجان یا همان #نار_آذربایجان اشاره به #جنگ نظامی دارد.
🔵 حال درباره گزاره نار (آتش) آذربایجان که کنایه از جنگ است، دو احتمال مطرح است: صدور جنگ از سمت آذربایجان یا وقوع جنگ در منطقه #آذربایجان (محدوده جغرافیای آذربایجان در زمان امام معصوم) و نیز با توجه به حرف «مِنْ»، عبارت بدینگونه خواهد بود که: جنگ از سمت آذربایجان یا جنگ در منطقه آذربایجان، مقصود است. البته هر دو دیدگاه قابلجمع است و فرقی هم ندارد. زیرا در ادامه به سرایت آتش جنگ به سایر مناطق تصریح شده
✅ بنابراین، نار (آتش) آذربایجان، چه بسا این تلمیح و اشاره بلیغ را نیز با خود به همراه دارد که شروع جنگ، از سمت آذربایجان و در این منطقه تاریخی خواهد بود (لَا بُدَّ لِنَارٍ مِنْ آذَرْبِيجَانَ) و البته آتش جنگ، آرام نخواهد شد و به سایر مناطق نیز گسترش خواهد یافت (لَا يَقُومُ لَهَا شَيْء)
⁉️ چرایی تعبیر نار (آتش) آذربایجان
🟢 و علت اینکه چرا برای افاده مفهوم جنگ، به جای کلمه «نار» از واژه «حرب» استفاده نشده، این است که در لغت عربی، علاوه بر اینکه استعمال واژه نار برای جنگ، تعبیر شایع و مشهوری است [مانند آیه ۶۴ سوره مائده]، در عین حال نشانگر این است، در صورت عدم جلوگیری از آتش، آنگاه شعلههای آن به سایر نقاط نیز گسترش پیدا خواهد کرد [جواهر البلاغة صفحه ۱۲۵] و در این صورت با عبارت بعدی (لَا يَقُومُ لَهَا شَيْ: هیچ چیزی یارای ایستادگی در برابر #آتش_جنگ ندارد) نیز سازگاری بیشتری دارد.
⚪️ همچنین به قرینه اینکه به شیعیان توصیه شده در جنگ منطقه آذربایجان شرکت نکنید (أَحْلَاسَ بُيُوتِكُمْ)، نشانگر این است که شرّ و #فتنه جنگ، گریبانگیر کشورهایی خواهد شد که در این جنگ وارد شدهاند. [النهایة فی غریبالحدیث و الأثر ابناثیر جلد ۵ صفحه ۱۲۷]
🔴 ضمن اینکه اگر واژه «حرب» استفاده میشد، ناگزیر یکی از طرفین جنگ شروعکننده آن خواهد بود، درحالیکه انتخاب واژه «نار به معنای آتش» اشاره به این است که علاوه بر متخاصمین، از ناحیه کشورهای غیر از طرفین جنگ، نیز احتمال دارد که بر شعلههای آتش، دمیده و دامن زده شود و گسترش یابد.
↩️ بنابراین تعبیر نار (آتش) آذربایجان برای سرایت جنگ به سایر نقاط (لَا يَقُومُ لَهَا شَيْ)، تعبیر بلیغتری است و در واقع این عبارت از فصاحت و بلاغت امام معصوم در اِخبار دقیق از حوادث #آخرالزمان حکایت دارد.
✅ با این پیشفرض و مبنای کلامی که #امام معصوم بر #قرآن احاطه کامل دارد و در انتخاب کلمات و عبارات حدیثی، دقیق و حساب شده، رفتار میکنند و نیز با توجه به استفاده واژه نار در قرآن که آتش، مهمترین و سختترین عذاب خداوند معرفی شده و به قرینه اینکه امام معصوم تاکید نموده #شیعه در این جنگ شرکت نکند (عدم مداخله مستقیم نظامی #جبهه_حق)، درمییابیم که آتش جنگ به منزله عذاب برای #جبهه_باطل خواهد بود که به تدریج فراگیر نیز خواهد شد (لَا يَقُومُ لَهَا شَيْ) و بدینسان موجب تضعیف دشمنان خواهد شد.
➕ در ادامه منتظر قسمت سوم سلسله مباحث مهدوی ۱۲ باشید.
❤️ اللهم صل علی محمد و آل محمد 🇮🇷
#مباحث_مهدوی#و_اینک_آخرالزمان