💢
نقد توافق با چاشنی جناحی
🔹دومینوی تحولات سیاسی و اقتصادی اخیر در کشور نویدها و امیدهای فراوانی برای ایرانیان و دوستداران جمهوری اسلامی و به موازات آن برای مخالفان و دشمنان ما بیمها و نگرانیهایی را ایجاد کرده است. آب شدن یخ مناسبات تهرانـ ریاض، تمهید گشایشهایی در مذاکرات در پرتو ایستادگی و کاهش وزن تهدیدات و تحریمهای اقتصادی از حیث اثرگذاری بر تصمیمات تهران و عکس شدن منحنی صعودی روزانه قیمت بازارهای مختلف از جمله ارز، طلا و مسکن و خودرو با تصمیمات و سیاستها اعلامی و اعمالی دولت روندی است که این روزها در آستانه سال نو خورشیدی فصل تازهای از امیدواری را ایجاد کرده است.
🔸
1ـ ایران در یک سال و نیم گذشته توسعههای خوبی را در صنعت هستهای ایجاد و غنیسازی را تا ۶۰ درصد افزایش داد. نظارتها را در محدوده پادمان قرار داد، اجرای پروتکل الحاقی را متوقف کرد و دوربینهای برجامی را خاموش نمود تا روابط با آژانس را منطقی نماید. به رغم همه پیشبینیها، در آخرین نشست شورای حکام از صدور قطعنامه ضدایرانی خبری نشد و این واقعیت که «زبان اقتدار با زبان التماس متفاوت» است عیان گردید.
🔹
2ـ جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی پس از ۷ سال، توافق کردند. ظرف مدت دو ماه روابط دیپلماتیک خود را از سر گیرند. این توافق، فصلی نو در دیپلماسی منطقهای در غرب آسیا و ضربهای کاری به هژمونی آمریکا و رژیم صهیونیستی محسوب میشود. انعقاد این توافق در پکن بر معناداری آن افزود و پیامی از جنس تغییر هندسه قدرت جهانی با محوریت قدرتیابی ائتلاف جدید آسیایی (چین، روسیه و ایران) مخابره کرد.
🔸
3ـ اما این تحولات تنها موجب نگرانی و ناراحتی کدخدا نشده بلکه کسانی که در گذشته میگفتند بدون اذن کدخدا نمیشود کاری کرد را به شدت به هم ریخته است. نیروهای منتسب به دو جریان اصلاحطلبی و اعتدالگرایی، اگرچه از موضعی متفاوت به توافق در پکن واکنش نشان داده و ظاهرا ابراز خوشحالی میکنند، اما به تعریض این گزاره را مطرح میکنند که چرا به انعقاد چنین توافقهایی در دولت قبل اجازه داده نمیشد! این در حالی است دولت قبل هشت سال فرصت برجام را داشت و کاری جلو نرفت. علاوه بر تعریض و متلکپرانی سیاسی، مصادره و ادعای چینزدگی تا کمانگاری توافق از دیگر انواع مواجهه اصلاحطلبان و اعتدالگرایان با توافق ایران و عربستان است که این نوع مواجهه با یک اتفاق ملی خود محل تأمل است. البته تجربه نشان میدهد برای اصلاحطلبان مهمتر از نفس و نتایج دیپلماسی، اینکه چه کسی مذاکره کند مهمتر است. اگر اصلاحطلبان عامل مذاکره بودند، قطعا مذاکره، خوب تلقی میشد.
✍🏻فتحالله پریشان
#حرفروز
🇮🇷|
basirat.ir
🇮🇷|
@basirat_fa
─┅═ঊঈ🌹ঊঈ═┅─
کانال نورا پایگاه:
@Nora0049
کانال اطلاع رسانی پایگاه:
@basiran_313