▪️برشی از کتاب «نظام مدیریت دانش و طبقهبندی علوم با رویکرد اسلامی»
به قلم استاد محمدحسین ملکزاده
🔹 مبدأ سیر منطقی به سوی طبقهبندی علوم، هستیشناسی است. پس از آن نوبت به معرفتشناسی میرسد. نظریۀ معرفت که در معرفتشناسی اتخاذ میشود ریشه در دیدگاهی دارد که در هستیشناسی به دست آمده است.
🔹 در ذیل معرفتشناسی، باید به تعریف علم، بحث از حقیقت علم و تبیین وجه یا وجوه تمایز علم از غیر علم پرداخت. روشن است که تا مشخص نشود که علم چیست و لاعلم کدام است، اساساً مادّه و موضوع معیّنی برای قرار دادن در طبقهبندی علوم وجود نخواهد داشت.
🔹 بعد از آنکه معلوم شد که علم چیست و چه امور و معارفی را میتوان در عِداد علوم به شمار آورد و در طبقهبندی علوم جای داد، آنگاه باید با نظر داشتن معیارها و شاخصهایی ویژه، علمهای مختلف را از یکدیگر بازشناسی کرد و تمییز داد.
🔹سپس لازم است که ملاکِ قرار گرفتن یک علم در جای و جایگاه خاصی در جدول علوم و چرایی پس و پیش شدن دانشها و اینکه چرا یک علم در ردهبندی علوم، باید جلوتر قرار گیرد و دیگری، عقبتر، تبیین گردد.
🔹 پشت سرنهادن چنین ایستگاهها و مقدماتی در یک مسیر نظری، سیر منطقی جهت دستیابی به طبقهبندی علوم را سامان میدهد و زمینه لازم برای پرداختن به تقسیم، ردهبندی و طبقهبندی علوم را مهیّا میسازد.
🛒 سفارش کتاب:
▫️ اینترنتی:
https://b2n.ir/a32373
▫️ شناسه ادمین:
@ketab_menhaj
▫️ تلفن:
۰۲۵۳۷۸۳۰۱۸۳
◾️گفتمان تمدنی سربازان ولایت خلیج همیشه فارس◾️
@OlomEnsaniEslami