❓بعضی میگویند حوزه دویست فرهیخته دارد و به این تعداد هم افتخار میکنند. آیا حوزهای که هشتاد هزار طلبه دارد، فقط باید دویست نفر فرهیخته داشته باشد؟
🔻کتب، بر اسلوب درسی نوشتهنشده است. اساتید هم چون عادت به این کتابها کردهاند و این کتابها قدیس هم شده و فکر میکنند اگر مطلب ساده باشد، طلاب بیسواد میشوند، حاضر نیستند دست از این کتابها بردارند. مثلاً چرا بهجای لمعه، تحریر الوسیله خوانده نشود؟
🔔 نکتهی دیگر این است که معاصرین، برای خودشان ارزش قائل نیستند. مثلاً حضرت آیتالله سبحانی کتابهای جایگزین بر رسایل و کفایه نوشتهاند؛ ولی در حوزه جا نمیافتد؛ چون تصور این است که آقای سبحانی در حد مرحوم شیخ و مرحوم آخوند نیست.
❓چه اشکالی دارد که بهجای رسایل، مصباح الاصول مرحوم خویی را بخوانیم؟ باید همان کتاب را درسی کنیم و در ابتدای هر درس سؤالات را مطرح کنیم و در آخر درس هم سؤالات را مطرح کنیم تا طلاب بتوانند پاسخگو باشند و افراد محقق و مدقق پرورش پیدا کنند.
✅ مغلق بودن کتاب، نشاندهنده عمق نیست، بلکه مطلب باید عمیق باشد. از آنوقتی که در دنیا، رنسانس اتفاق افتاد و مطالب را ساده کردند تا همه بفهمند، اختراعات و نوشتهها زیاد شد.
▪️یکوقتی نقل میکردند در یک محله اصفهان، چند نفر مجتهد وجود داشت، اما الآن در کل اصفهان، پنج نفر مجتهد نداریم. در اکثر دهات ایران، مجتهد وجود داشت؛ اما الآن چطور؟ باید نحوه تعلیم و تعلم را از نو برنامهریزی و ساماندهی کنیم. بحث مدرکگرایی در حوزه را نیز باید کنار گذاشت.
🌐اجتهاد
#طلاب_انقلابی
@TollabEnghelabi
https://eitaa.com/TollabEnghelabi