📜 متن |🔰عدالت، فقر، غنا
⚖️عدالت اين است كه از هر كس به اندازه ى وسعت و سرمايه اش، كوشش و سود بخواهند.
⚖️اگر تمام اجزاى يك ماشين فرياد بردارند كه بايد ما همه برابر و يكسان باشيم از يك جنس و يا يك اندازه و در يك جا، آيا اين ماشينِ كاملًا عادلانه، جز مقدارى مواد يكسان و جز توده اى بى خاصيت ولى همرنگ، چيز ديگرى هست؟
⚖️پس تفاوت ها بايد باشند به شرط اين كه معيار افتخار نباشند. و به شرط اين كه از هر كس به اندازه ى وسعش و سرمايه اش بخواهند. و به شرط اين كه در هنگام مزد و پاداش، نسبتِ سود هر كس را با سرمايه ى خودش بسنجند و بر اساس اين نسبت پاداش بگذارند.
⚖️ پاداش بايد بر اساس تلاش و سعى و كوشش هر كس باشد. كسى كه از 100 تومان، 10 تومان در آورده، با آن كس كه از هزار تومان صد تومان بيرون كشيده، هر دو يكسان و برابر هستند و نسبت به سرمايه ها، سودها مساوى است.
⚖️بر اثر تفاوت هاى طبيعى، خواه ناخواه برداشتها و درآمدها تفاوت پيدا مى كنند، در حالى كه هيچ عامل استعمارى و سرمايه دارى و تنبلى هم در ميان نيست، در حالى كه شخص به اندازه ى استعدادش كاركرده باز هم درآمدش از ديگران كمتر است و حتى به اندازه نيازهايش نيست.
⚖️ اين كمىِ درآمد بر اثر ازدياد جمعيت و فقر طبيعت، روز به روز زيادتر هم مى شود تا حدى كه طبقات شكل مى گيرند و جامعه به فقير و ثروتمند تقسيم مى شود.
📝 استاد علی صفایی حائری
❛❛ عینصاد
📚 کتاب فقر | ص ۱۹
#خبرگزاری_بسیج
eitaa.com/basijnewsir
rubika.ir/Basijnews110