🚨مروری بر دستاوردهای وزارت امور خارجه در دوران شهید امیرعبداللهیان
◼️مدیریت دستگاه دیپلماسی براساس شعار نه شرقی، نه غربی/ همافزایی میان «میدان» و «دیپلماسی» توسط «وزیر خارجه مجاهد»
▪️سه سال فعالیت دولت سیزدهم در عرصه سیاست خارجی را باید از جهت تعداد حوادث و دستاوردهای کسب شده بینظیر دانست. در این سه سال حوادثی چون قدرتگیری دوباره طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و جنگ حماس و رژیم صهیونیستی به وقوع پیوست؛ اما دولت توانست با درایت کامل تهدیدهای مذکور را تبدیل به فرصت کند.
▪️گفتوگوهای مستقیم با طرف افغانی مانع از تکرار تلخ حوادث دهه ۷۰ شمسی شد و سفارتخانه ایران یکی از سه سفارتخانه فعال در کابل باقی ماند. در ادامه نیز حضور فعال دیپلماتهای ایرانی در کنفرانسهای منطقهای و گفتوگوی مستقیم با طرف افغانی باعث شد تا مسیری مشخص برای حلوفصل مسائل فیمابین به وجود آید که این فرایند تا قبل از حادثه تلخ اخیر پیرامون مسئله حق آبه هیرمند در جریان بود.
▪️دومین امتحان سخت دولت رئیسجمهور شهید نیز با وقوع جنگ اوکراین رقم خورد. درحالیکه همه جهان در شوک شروع حمله روسیه به اوکراین عاجز از تصمیمگیری قاطع بودند، وزارت خارجه با اعلام موضع رسمی جمهوری اسلامی مبنی بر حفظ تمامیت ارضی اوکراین و محکومیت ناتو به دلیل ماجراجویی در شرق اروپا موضعی مستقل اتخاذ کرد تا دولت در این آزمون نیز سربلند شود.
▪️شاهکار دیپلماسی دولت را اما باید در مدیریت مسائل پیرامون عملیات طوفانالاقصی نظاره کرد. وزارت خارجه پس از شروع این عملیات با رد هرگونه دخالت در آن، راه را بر هرگونه تعرض از جانب غرب سد کرد تا صهیونیستها و حامیانشان دیگر نتوانند با بهانه دخالت ایران به مظلومنمایی بپردازند. این در حالی بود که تهران با جدیت حوادث را رصد کرده و بهمثابه قوه عاقله جبهه مقاومت منطقه را در کنترل خود داشت. همچنین بههیچوجه نباید همکاری مؤثر دولت با نیروهای مسلح در قالب شورایعالی امنیت ملی برای اجرای عملیات غرورآفرین وعده صادق را نادیده گرفت. همین هماهنگی و همکاری بود که کشور را قادر ساخت که یکی از بزرگترین حملات موشکی جهان را به منصه ظهور بگذارد و چهره ایران اسلامی را در جهان اسلام بازسازی کند.
⬅️ادامه این گزارش را در سایت رجانیوز بخوانید:
🌐
http://rajanews.com/node/38111