♦️ یکی از تفکرات پیدا و پنهان در ذهن برخی شیعیان، اینه که امام حسین(ع) قیام کرد و در کربلا به شهادت رسید تا اسباب شفاعت برای شیعه فراهم بشه!
🔻 اگر این تفکر به یکسویه نگاه کردن به روایات شفاعت و ثواب اشک بر امام حسین(ع) مبتلا شد، به خودحقپنداری هم گرفتار میشه و فکر میکنه دلیل قیام سیدالشهدا همین بود که با گریه بر این مصیبت، گناهان بچه شیعه پاک بشه و آخرت هم خود حضرت ما رو شفاعت کنه و بهشتی بشیم.
♨️ در حقیقت با این تفکر، امام حسین(ع) جانفدای گناهان شیعیانش تصور میشه و قیمت شفاعت حضرت هم، اشک و گریه میدونن؛ در حالیکه این تفکر نه جنبهٔ روشنگری و اصلاح داره و نه عقلانیت و منطقی پشتوانهاش قرار گرفته.
❌ این همون تفکر غلط مسیحیت درباره به صلیب کشیده شدن حضرت عیسی(ع) هست که خیال میکنن این پیامبر الهی به کفاره گناهان مسیحیان به صلیب آویخته شد تا هرچه گناه مرتکب شدن، با خون ایشون پاک و محو بشه!
🔰 این ذهنیت که از فهم ناقص و محدود برخی نشأت گرفته، امروز هم در مدل سیاسی بهروز شده؛ یعنی چی؟
◽️ یعنی اینکه عدهای از ما کار واجبِ زمینموندهٔ خودمون رو انجام نمیدیم، یا کار اشتباهی رو پیش میگیریم؛ وقتی که با نتیجه اون روبرو میشیم، شروع به انتقاد از رهبر و امام جامعه میکنیم. خیلی راحت توی هر مسئلهای، اول انگشت اتهام رو به سمت رهبری میبریم و میگیم چرا فلانی رو فلانجا منصوب کرد، چرا فلانی رو از این جایگاه عزل نمیکنه، و سؤالات مشابهی که گاهی از افراد مختلف توی جامعه میشنویم.
💠 اما رهبر و امامِ جامعه، جانفدای کمکاریها و کوتاهی بزرگان و خواص جامعه یا عموم مردم نیست که بشه اون رو متهم کرد.
🔻 مثلا زمانی که بنیصدر با رأی اکثریت مردم به ریاست جمهوری رسید یا آیتالله منتظری با انتخاب مجلس خبرگان بهعنوان قائممقام رهبری معرفی شد، آیا امام خمینی هم رضایت به این دو شخص داشت یا فقط رأی مردم و نظر خبرگان رو تمکین کرد؟!
🔹 واضحه که برای رشد جامعه، نیاز به دقت در ریشهٔ مسائل وجود داره. چطور خون سیدالشهدا باعث پاک شدن گناه شیعیان و دوستداران حضرت بشه، وقتی که در یاری امام کوتاهی کردن؟! چطور امام حسین(ع) که در برابر گناهکاری و فسق یزید قیام کرد، نسبت به گناه شیعیان خودش بیتفاوت باشه؟!
🔰 ما برای رسیدن به شفاعت و بهشتی شدن، نیاز به یک ظرفیت وجودی داریم که این جز از راه انجام وظیفه در کارهای واجب و ترک کارهای ناپسند به دست نمیاد.
💠 دقیقا در جامعه امروزی هم برای رسیدن به رشد و پیشرفت وطنمون، به انجام کارهای ضروری و پرهیز از کارهای نامناسب نیاز داریم؛ هر کسی در هر مسئولیت و جایگاهی که هست و حتی عموم مردم باید به این بلوغ برسیم که وظیفه خودمون رو در اون موقعیت بشناسیم و به خوبی به این وظیفه عمل کنیم تا بهترین نتیجه هم بهدست بیاد انشاءالله.
به قول «سیف فرغانی»:
با یزید انبازی اندر خون شاهی چون حسین
چون تو در حرب از برای شمر جوشن میبری
رنج بردن در طریق عاشقی بیهوده نیست
در نکویان بدگمانی گر چنین ظن میبری
🔸
💬 قول معروف | علیرضا رنجبر
https://eitaa.com/QMAR71
🔸