📝تکنیکهای عملیات روانی/بخش سوم
🔸تفاوت جنگ روانی و اقدامات روانی با عملیات روانی چیست؟ جنگ روانی استفاده طراحی شده از تبلیغات و دیگر اقدامات در زمان جنگ یا وضعیت فوق العاده است به منظور اصلی
#تأثیرگذاری_بر_افکار، هیجانات، نگرشها و رفتار گروه های دوست، دشمن و بی طرف. به گونه ای که از تحقق اهداف و مقاصد ملی پشتیبانی شود.
🔹اقدامات روانی آن دسته از اقداماتی است که در زمان صلح یا در مناطق خارج از صحنه نظامی فعال جنگ انجام می شد و به منظور تأثیرگذاری بر هیجانات، نگرشها یا رفتار گروههای خارجی طراحی و اجرا می شود؛ به گونه ای که زمینه ساز تحقق مقاصد و خط مشی های دولت باشد.
♦️مهم ترین
#ابزارهای_عملیات_روانی عبارت اند از: تلویزیون، رادیوها، خبرگزاریها، سایتهای خبری، شبکه های اجتماعی.
شیوه های عملیات روانی
🔸در جنگ رسانه ای از شیوه های آشکار و پنهان متفاوتی استفاده میشود. این نوع برخورد رسانه ای، قواعد، مقررات و روشهای خاص خود را دارد.
🔹متخصصان عملیات روانی باید با به کارگیری به موقع و مناسب یک یا ترکیبی از روش های مناسب، آداب و رسوم،
عقاید، عادات، سلیقه ها، شرایط ذهنی و فکری حاکم بر مخاطبان و واکنش های احتمالی آنان را مورد مطالعه قرار دهند و پس از آن به انتخاب روش های اجرای آن بپردازند.
🔸در ادامه برخی از شیوه هایی که به صورت آشکار و گسترده در
#رسانه_های_غربی علیه کشورهای رقیب به فراوانی مورداستفاده قرار می گیرد، بررسی می شود.
برجسته سازی و بزرگنمایی
🔸ردپای شیوه برجسته سازی را می توان به راحتی در بیشتر طرح های عملیات روانی علیه ایران یافت. امروزه کمتر خبر، پیام، گزارش یا تحلیلی در رسانه های ضد ایرانی پخش می شود که در آن یک یا چند نارسایی اقتصادی، اجتماعی یا امنیتی در ایران برجسته نشده باشد؛ برای مثال وقوع یک تصادف در جاده های شمال بهانه ای برای پخش ساعتها برنامه در زمینه ناکارآمدی دولت در حفظ جان شهروندان شد.
🔹برجسته سازی، شایع ترین روش مورداستفاده رسانه ها است. درباره استفاده رسانه ها از این روش به نقل از کورت لنگ و گلاویز (از پیشگامان فرضیه برجسته سازی رسانه ای) نوشته شده است:
#رسانه_های_جمعی توجه را به موضوعات خاص سوق میدهند. آنها از چهره های سیاسی تصاویر عمومی می سازند. آنها همواره موضوعاتی را مطرح می کنند که
#افکار_عمومی ناگزیر باید درباره آنها فکر کنند.
🔸براون از دیگر چهره های عملیات روانی مدعی شده است که «عملیات روانی یعنی گزینش برخی از اخبار، اطلاعات و تصاویر و برجسته سازی و تکرار آنها».
تکرار
🔹همچنان که از نام تکرار برمی آید، برای زنده نگه داشتن موضوع با تکرار زمان بندی شده، سعی می کنند این موضوع تا زمانی که نیاز هست، زنده بماند. در این روش با تکرار پیام، سعی در القای تصویری معین و جا انداختن پیامی در ذهن مخاطب است.
🔸
تکرار از لحاظ روان شناسی در تشکیل عادت بسیار مفید است، به ویژه اگر با دقت همراه باشد. بدون تکرار، تثبیت و تقویت دقیق تر عادت میسر نخواهد شد.
🔹روش تکرار از قواعد خاصی پیروی می کند؛ زیرا فاصله های تکرار فعل نباید چندان دراز باشد که سبب محوشدن آثار قبلی شود و نه چندان کوتاه باشد که ملال انگیز و خسته کننده؛ به عبارت دیگر تکرار مثل ضربه های پیاپی چکش است که سرانجام میخ را به داخل میراند.
🔸لئونارد دوب در راستای توصیف تکرار در عملیات روانی نوشت: «بسیاری از مردم درباره تبلیغ می اندیشند و یا در محراب، عبادت را تکرار می کنند. آنها مشاهده کرده اند که ظاهرا تکرار می تواند معجزه های روان شناسانه ای انجام دهد. البته تکرار در واقع مهم است؛ اما نباید در این اهمیت مبالغه کرد و یا درباره آن به خطا رفت».
ادامه دارد...
🌐کانال عصرجدید، عصررسانه
🆔@andisheengelabi