#پاسخ_به_کانال_معاند_رعد_برق
🤔
#پرسش
❔قرآن درسوره رعد آیات ۱۲و۱۳فلسفه وجودی رعد وبرق را ازدیدگاه خود نشان می دهد. قرآن می گوید: الله رعد وبرق رابرای ترساندن و امید بخشیدن به انسانها می نمایاند.سپس رعد راهم بصورت انسان یافرشته ای باز می شناساند که الله راستایش میکند وجالب است نام رعد راهم درکنار
#فرشتگان می آورد.
ودرپایان آن را اسلحه ای برای عقوبت آنها که درباره خدا مجادله می کنند معرفی میکند!!👇
▪️هُوَ الَّذِي يُرِيكُمُ الْبَرْقَ خَوْفًا وَطَمَعًا وَيُنْشِئُ السَّحَابَ الثِّقَالَ [۱۲]
▫️اوست كه برق را گاه براى ترسانيدن و گاه براى اميد بخشيدن به شما مىنماياند و ابرهاى گرانبار را پديد مىآورد.
▪️وَيُسَبِّحُ الرَّعْدُ بِحَمْدِهِ وَالْمَلَائِكَةُ مِنْ خِيفَتِهِ وَيُرْسِلُ الصَّوَاعِقَ فَيُصِيبُ بِهَا مَنْ يَشَاءُ وَهُمْ يُجَادِلُونَ فِي اللَّهِ وَهُوَ شَدِيدُ الْمِحَالِ [۱۳]
▫️ رعد به ستايش او و فرشتگان از بيم او تسبيح مىكنند. و صاعقهها را مىفرستد و هر كه را بخواهد بدان آسيب مىرساند. باز هم درباره خدا مجادله مىكنند. و او به سختى عقوبت مىكند.
🔺ظاهرا الله اطلاع چندانی نداشته که برق دراثر برخورد ابرهای حاوی بارالکتریکی مثبت ومنفی بوجود می آید و رعد
#صدای تولید جریان شدید برق است ❗️❗️
💠
#پاسخ💠
👌خداوند می فرماید ؛
« او کسی است که برق را به شما نشان می دهد که هم مایه ترس است هم امید و ابرهای سنگین بار ایجاد می کند.- و رعد تسبیح و حمد او می گوید، و (نیز) فرشتگان از ترس او، و صاعقه ها را می فرستد و هر کس را بخواهد گرفتار آن می سازد در حالی که آنها (با مشاهده اینهمه آیات خدا باز هم ) در باره خدا به مجادله مشغولند، و او قدرتی بی انتها (و مجازاتی دردناک ) دارد. » ( رعد 12_13)
❕قرآن در اینجا به آیات توحید و نشانه های عظمت خدا و اسرار آفرینش می پردازد و نخست به برق (برقی که در میان قطعات ابر پیدا می شود) اشاره کرده می گوید: او کسی است که برق را که مایه ترس و طمع می باشد به شما ارائه می دهد! (هو الذی یریکم البرق خوفا و طمعا).
👌از یکسو شعاع درخشانش چشمها را خیره می کند و صدای رعب انگیز رعد که از آن برمی خیزد گاهی شما را به وحشت می اندازد، و ترس و اضطراب از خطرات آتش سوزی ناشی از آن مخصوصا برای آنها که در بیابانها زندگی می کنند و یا از آن عبور دارند، آنان را آزار می دهد.
❕اما از آنجا که غالبا همراه آن رگبارهائی به وجود می آید و تشنه کامان بیابان را آب زلالی می بخشد و درختان و زراعت را سیراب می کند، آنها را به امید و طمع می کشاند، و در میان این بیم و امید، لحظات حساسی را می گذراند .
❕از نظر علمی پیدایش برق به خاطر آنست که دو قطعه ابر با الکتریسته های مختلف (مثبت و منفی ) به هم نزدیک می شوند و درست همانند سر دو سیم برق که به هنگام نزدیکی جرقه میزند آنها نیز جرقه عظیمی ایجاد کرده و به اصطلاح تخلیه الکتریکی می شوند.
🔸اگر جرقه های کوچکی که از سر دو سیم در برابر چشم ما آشکار می شود، صدای خفیفی دارند، در عوض صدای جرقه آسمانی برق به خاطر گسترش ابر و بالا بودن میزان الکتریسته بقدری شدید است که رعد را به وجود می آورد.
❕و هر گاه قطعه ابری که دارای الکتریسته مثبت است به زمین که همیشه الکتریسته منفی دارد نزدیک شود، جرقه در میان زمین و ابر ایجاد می شود، که آن را صاعقه می گویند، و خطرناک بودنش به همین دلیل است که یک سر آن، زمین و نقطه های مرتفعی است که به اصطلاح نوک این سیم را تشکیل می دهد، حتی یک انسان در یک بیابان ممکن است عملا تبدیل به نوک این سیم منفی شود و درست جرقه وحشتناکی بر سر او فرود آید و در یک لحظه کوتاه تبدیل به خاکستر شود، و نیز به همین دلیل است که به هنگام رعد و برق در بیابانها باید فورا به کنار درخت یا دیوار یا کوه و یا هر نقطه مرتفعی پناه برد، و یا در گودالی دراز کشید ، بنابرین اگر چه رعد و برق دارای اسبابی طبیعی است اما مسبب الاسباب و ایجاد کننده اسباب ، خداوند متعال است و اسباب به اذن او تاثیر گذاری دارند .
🔸
#ادامه👇
@Rahnamye_Behesht