#توضیحی_در_مورد_جایگاه_قرآن_در_حوزههای_علمیه_در_رد_ادعاهای_حیدری
🤔
#پرسش
❔آيت الله حيدرى كل حوزه هاى علميه را سيفون كشيد
در اين مصاحبه آيت الله حيدرى اعتراف ميكند كه قرآن در حوزه هاى علميه بين ٢ تا ٥٪ مورد اعتماد و اعتبار قرار ميگيرد و بيشترين تكيه و آموزش بر روايات و احاديث است(كما اينكه تمامى اين روايت نيز جعلى و ساختگى است/ادمين)
ايشان در ادامه اضافه ميكند كه تمامى احكام شرعى در قرنهاى بعدى ساخته شده اند و مخالفت و يا حتى حرف زدن در مورد آنها جزو خطوط قرمز ميباشد.
حيدرى در ادامه ميگويد آخوندها حتى افرادى مانند طباطبائى را تكفير ميكنند بدليل اعتقاد به نظريات ابن عربى ❗️❗️
💠
#پاسخ💠
👌قرآن در نزد شیعیان و حوزه های علمیه ، جایگاه بس والا و رفیعی دارد و امامان علیهم السلام ، شیعیان را به مراجعه به قرآن و بهره گیری از هدایت آن امر می کردند ، چنان که علی ع می فرمود ؛
« كتاب خدا را محكم بگيريد؛ چرا كه رشته اى است مستحكم و نورى است آشكار ، شفا بخش و پر منفعت است و سيراب كننده و فرو نشاننده عطش (تشنگان حقّ). تمسّك جويان را حفظ مى كند و نجات بخش كسانى است كه به دامنش چنگ زنند. كژى در آن راه ندارد تا آن را راست كنند و هرگز راه خطا نمى پويد تا به راه حقّش باز گردانند. خواندن و شنيدن مكرّرش سبب کهنگى آن نمى گردد، آن كس كه با قرآن سخن بگويد راست مى گويد، و آن كس كه به آن عمل كند به پيش مى رود. »
« عليكم بكتاب اللّه، «فإنّه الحبل المتين، و النّور المبين»، و الشّفاء النّافع، و الرّيّ النّاقع، و العصمة للمتمسّك، و النّجاة للمتعلّق. لا يعوجّ فيقام، و لا يزيغ فيستعتب، «و لا تخلقه كثرة الرّدّ»، و ولوج السّمع. «من قال به صدق، و من عمل به سبق».
📚نهج البلاغه ، خطبه 156
❕امام رضا ع در توصیف قرآن می فرمود ؛
« آن، ريسمانِ محكم خدا و دستاويز استوار و راه برتر اوست كه به بهشت مى كشانَد و از آتش [دوزخ] مى رهانَد و با گذر زمانها، كهنه نمى شود و [بر اثر تكرار] بر زبانها، تباه [و بى رونق] نمى گردد؛ چرا كه قرآن، براى زمانى خاص قرار داده نشده است؛ بلكه راهنماى برهان و حجّتى براى همه مردمان در نظر گرفته شده است. باطل، از پيش رو و از پشتِ سرش، بدان راه نمى يابد. فرود آمده از سوى فرزانه اى ستوده است. »
« هُوَ حَبلُ اللَّهِ المَتينُ، وعُروَتُهُ الوُثقى، وطَريقَتُهُ المُثلى، المُؤَدّي إلَى الجَنَّةِ، وَالمُنجي مِنَ النّارِ، لا يَخلُقُ عَلَى الأَزمِنَةِ، ولا يَغِثُّ عَلَى الأَلسِنَةِ؛ لِأَنَّهُ لَم يُجعَل لِزَمانٍ دونَ زَمانٍ، بَل جُعِلَ دَليلَ البُرهانِ وَالحُجَّةَ عَلى كُلِّ إنسانٍ، لا يَأتيهِ الباطِلُ مِن بَينِ يَدَيهِ ولا مِن خَلفِهِ، تَنزيلٌ مِن حَكيمٍ حَميدٍ. »
📚عیون الاخبار ، ج 2 ص 130
❕اما از آنجایی که قرآن در اوج فصاحت و بلاغت است و عالی ترین مفاهیم را در رساترین الفاظ بیان می کند ، ما برای فهم بهتر قرآن ، نیاز به تفسیر اهلبیت ع داریم تا به آن مفاهیم عالی دست رسی بیشتری پیدا کنیم و بیشتر از قرآن بفهیم ، چنان که علی علیه السلام فرمود ؛
« قرآن ظاهرش زيبا و آراسته و باطنش عميق و ژرف است، نكات شگفت آورش هرگز تمام نمى شود، اسرار نهفته اش پايان نمى گيرد و ظلمات (جهل و گمراهى) جز در پرتو انوارش بر طرف نخواهد شد »
« انّ القرآن ظاهره انيق و باطنه عميق، لا تفنى عجائبه، و لا تنقضى غرائبه، و لا تكشف الظّلمات الّا به »
📚نهج البلاغه خطبه 18
❕یا امام باقر علیه السلام فرمود ؛
« برای قرآن باطنی وجود دارد و برای آن باطن نیز ، بطن دیگری وجود دارد و قرآن ظاهری دارد و برای آن ظاهر هم ظاهر دیگری است »
« إِنَّ لِلْقُرْآنِ بَطْناً وَ لِلْبَطْنِ بَطْنٌ وَ لَهُ ظَهْرٌ وَ لِلظَّهْرِ ظَهْر »
📚بحار الانوار ج89 ص94
❕لذا خداوند به پیامبرش فرمود که قرآن را نازل کرده تا او و اهل بیتش آیاتش را برای مردم تبیین کنند و آنان را با معانی عالی و عمیق و بطون قرآن بیشتر آشنا کنند ؛
📚نحل 44 _ وسائل الشیعه ج 27 ص 176 باب 13
❕خداوند می فرماید ؛
« بَلْ هُوَ آياتٌ بَيِّناتٌ فِي صُدُورِ الَّذِينَ أُوتُوا الْعِلْمَ وَ ما يَجْحَدُ بِآياتِنا إِلاَّ الظَّالِمُون »
« بلكه اين كتاب آسمانى مجموعه اى از آيات روشن است كه در سينه صاحبان علم جاى دارد و آيات ما را جز ستمگران انكار نمى كنند. » ( عنکبوت 49 )
❕در روایات متواتری ، تصریح شده است که مخاطب آیه شریفه ، اهل بیت علیهم السلام هستند که علم قرآن در نزد آنان است ؛
📚بحار الانوار ج 23 ص 188 باب 10 « انهم اهل علم القرآن و الذین اوتوه و المنذرون به و الراسخون فی العلم
❕بر این اساس ، علم قرآن در نزد اهلبیت ع است و همگان برای فهم عمیق قرآن ، موظفند به آنان رجوع کنند .
🔸ادامه 👇