خواندن سرود سلام فرمانده به همراه موسیقی در بین الحرمین !!!!
👌با توجه به آنکه اخیرا در بین الحرمین سرود زیبای سلام فرمانده توسط جناب ابوذر روحی خوانده شد , برخی از دوستان از ما خواستند که در این رابطه نکاتی را مطرح کنیم .
❕ سرود سلام فرمانده به حق از آن سرودهای زیبا و تاثیر گذار و حماسی است که سبب شده است دلهای افراد بسیاری با امام عصر علیه السلام و جبهه مقاومت پیوند دوباره بخورد , با این وجود ممکن است در برخی از مراحل , بانیان اجرای این سرود در اماکن مختلف دچار سهو و خطا شوند و عملکرد ناصوابی را از خود ثبت کنند , روشن است که در این موارد , تذکرات محترمانه می تواند آنان را از اشتباه مجدد مصون دارد .
🔸به نظر می رسد اجرای سرود سلام فرمانده با آهنگ و موسیقی که دارد , در کربلای معلی و بین الحرمین پسندیده نبود و بهتر بود که این سرود بدون آهنگ و موسیقی در آن مکان مقدس خوانده می شد , چنان که بانیان و خواننده سرود در گذشته , این سرود را در مسجد مقدس جمکران بدون موسیقی خوانده بودند . در خبرگزاری ها چنین آمد :
" سرود سلام فرمانده به احترام مسجد مقدس جمکران بدون موسیقی در صحن اصلی مسجد مقدس جمکران از سوی ابوذر روحی خواننده این سرود دو بار اجرا شد و بسیاری از حاضرین در حالی که اشک برگونه های آنان سرازیر بود این سرود را هم خوانی کردند. "
🌐
https://b2n.ir/t47937
👌لذا می گوییم خوب بود که به احترام کربلا و بین الحرمین هم , این سرود بدون موسیقی در آن مکان با شرافت خوانده می شد حتی اگر موسیقی سرود لهوی و حرام هم نباشد .
▫️اگر بخواهیم این سخن را با استناد به ادله شرعی هم بیان کنیم , چنین باید گفت :
❕در روایات ما آمده است که مساجد به قدری والا مقام هستند که شعر گویی در مساجد یا بلند کردن صدا در مسجد به هر غرضی که باشد , موجه نیست : " نَهَى رَسُولُ اللَّهِ ص أَنْ يُنْشَدَ الشِّعْرُ فِي الْمَسْجِدِ " ( الفقیه ج ٤ ص ٨ ) _ " جَنِّبُوا مَسَاجِدَكُمُ ... رَفْعَ الصَّوْتِ " ( علل الشرایع ج ٢ ص ٣١٩ )
👌بر همین اساس مراجع تقلیدند استفاده از موسیقی حتی موسیقی حلال در مساجد را به احترام مسجد صحیح نمی دانند , مثلا رهبری می فرماید :
"مراعات شأن و منزلت و جايگاه مسجد واجب است، و از كارهايى كه با شان و منزلت مسجد منافات دارد بايد پرهيز شود، بنابر اين: 1. مسجد جاى ورزش و تمرين ورزشى نيست. 2. اگر پخش موسيقى در مسجد منافى با حرمت آن باشد حرام است، حتى اگر موسيقى غير مطرب باشد. "
📚رسالهی آموزشی مطابق با فتاوای مرجع عالی قدر حضرت آیت الله خامنهای (مد ظله العالی)، ج: ۱، ص: ۱۲۵
👌یا آیت الله مکارم شیرازی نیز می فرماید :
"کلیّه صداها و آهنگ هایى که مناسب مجالس لهو و فساد است حرام، و غیر آن حلال است. و تشخیص آن با مراجعه به اهل عرف، یعنى افراد فهمیده متدیّن، خواهد بود. ولی پخش مناسبتی حتی از نوع حلال در شان و منزلت مسجد نیست. "
🌐
https://makarem.ir/main.aspx?typeinfo=21&lid=0&catid=46485&mid=260047
🔸بنابراین استفاده از موسیقی حتی موسیقی حلال در مسجد به احترام جایگاه مسجد پسندیده نیست و این حکم مثلا در مورد مسجد الحرام و کعبه پر اهمیت تر است , زیرا کعبه و مسجد الحرام به عنوان شریف ترین مساجد شناخته می شود .
🔸از سوی دیگر مطابق روایات , ارزش و مقام مدفن امام حسین ع و مکان مقدس کربلا از مساجد حتی از کعبه و مسجد الحرام هم بالاتر است :
📚وسائل الشیعه ج ١٤ ص ٥١٥
👌بنابراین همان حکم مساجد و مسجد الحرام در مورد کربلای معلی با شدت بیشتری ثابت است , یعنی استفاده از موسیقی حتی موسیقی حلال در جوار امام حسین ع به خاطر شرافت و عظمت آن مقام پسندیده نیست , چنان که استفاده از موسیقی در مساجد پسندیده نیست .
#پرسمان_اعتقادی
#شیعه_پاسخ
@Rahnamye_Behesht
https://instagram.com/porsemane_eteghadi