برنامه هسته ای ایران و غربی ها!
✍ابوقاسم
برنامه هسته ای ایران با غربی ها مسیر پرتنشی را پیدا کرده و جنگ خاورمیانه و اوکراین فاصله ها را برای گفت گو میان کشورهای عضو برجام زیاد کرده است
و چشم انداز کوتاه مدتی برای اینکه روسیه،چین،ایران،انگلیس،آمریکا،فرانسه و آلمان که در بحرانی ترین سطح تنش باهم قرار دارند دور یک میز بنشینند وجود ندارد و نقش دیپلماسی شاتل میانجی ها برای حل منازعه خاورمیانه و اوکراین بسیار کم رنگ شده است.
تحریم های اخیر اتحادیه اروپا که حمل و نقل هوایی و کشتی رانی ایران را نشانه گرفت و اقدامی که برای حمایت از ادعای مالکیت امارات بر جزائر سه گانه انجام دادند در کنار تصویب قطعنامه شورای حکام بر علیه برنامه هسته ای ایران به معنای این است که اروپا بدون رعایت ملاحظات تهران همسویی خود با برنامه آمریکا برای فشار حداکثری را نشان دهد و شرائط را برای ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت و اسنپ بک آماده می کند
قبلا بیان شد که سیاست های آمریکا درباره ایران از 20 سال قبل آغاز شد و هر یک از دموکرات و جمهوری خواه این سیاست ها را در قالب استراتژی واحد پیش بردند.
مسیر پرتنش هسته ای با خروج ترامپ از برجام در ذیل استراتژی فریبکارانه آغاز شد و دموکرات ها آن را با گشایش جبهه خاورمیانه به اوج رساندند تا مسیر دیگری را برای برنامه منطقه ای ایران و پرونده هسته ای طی کنند.
مقامات تهران فکر می کردند بازگشت دموکرات ها منجر به احیای مجدد برجام می شود هرچند به استراتژی واحد در آمریکا اعتقاد دارم اما برفرض چنین تحلیلی،نگاه تعدیلی می توانست با دموکرات ها بر سر میز بنشیند و زمینه های احیای برجام را طی کند نه دولت شهید رئیسی و مشابه آن و عملا اگر بنا بر احیای مجدد برجام بود در دوره زمانی دولت قبل می توانست محقق شود نه الآن که فشار حداکثری در حال تکمیل شدن هست
تنش ها میان ایران و آمریکا جنبه های بزرگ تری پیدا کرد و جنگ خاورمیانه با تنش های سیاسی ایران و شورای حکام آژانس شیب تند تری خواهد گرفت.
رفتار آژانس انرژی اتمی و تروئیکای اروپایی برای صدور قطعنامه همسو با جنگی که در خاورمیانه در جریان است همزمان زمینه ی ضرورت توافق جدید یا حمله نظامی به زیرساخت های هسته ای را فراهم می کنند.
ما با یه سری قفل هایی روبه هستیم که برای بازکردن آن ها فقط دو تا کلید در اختیار داریم حضور منطقه ای و برنامه هسته ای، یکی از این دو کلید یعنی برنامه هسته ای در سال 2015 در ذیل توافق برجام قرار گرفت و رئیس جمهور به اصطلاح فریبکار آمریکا همه چیز رو بهم زد که در نهایت به جنگ منطقه ای ختم شد.
دیگری حضور منطقه ایران در غزه و لبنان و سوریه و عراق است که در زیر آتش جنگ قرار دارد.
راهبردی که آمریکا و اتحادیه اروپا نسبت به ایران دنبال می کنن حداکثر فشار برای تصمیم گیری دشوار در تهران است تصمیم برای صلح بزرگ یا جنگ بزرگ است.
صلح بزرگ به معنای اینه که مسیر سیاسی 2015 آمریکا و غرب که به توافق منتهی شد اینبار قراره با مسیر نظامی منتهی به توافق بشه با این تفاوت که آمریکا در غزه و لبنان و سوریه و عراق جنگ به راه انداخته و سعی می کنه کلید دوم رو هم گیر بندازه
اگر قرار بر توافق و مذاکره هم باشه باید از جفت کلیدی که داری مراقبت کنی، راهبرد طرف مقابل فشار برای تغییر ضرب آهنگ بازی است و تو هم باید نشون بدی که حاضر به تصمیم گیری های بزرگ هستی همان طور که اونها دارند این رو به شما نشون میدن!