💠
جلیلی، نماینده مکتب واقعگرایی در سیاست خارجی
🔸علت عقبماندگی ایران در دهه ۹۰، پاسخ غلطی بود که در دولت روحانی به مسئله تحریم داده شد. روحانی معترف بود که از مدیریت کشور تحت تحریم، ناتوان است؛ فلذا مهمترین پروژه خود را مذاکره برای رفع تحریمها قرار داد.
🔹روحانی و ظریف میکوشیدند با دوری از رفتارهای حساسیتبرانگیز، آمریکاییها را مجاب به لغو تحریمها کنند؛ اما آمریکا به این نتیجه رسید که با تشدید تحریمها، میتواند امتیازات بیشتری از ایران بگیرد. بنابراین، نهتنها به تعهدات خود در رفع تحریمهای هستهای پایبند نبود، بلکه با خروج از برجام و اعمال شدیدترین تحریمهای تاریخ، امتیازهای بیشتری مطالبه کرد؛ اما با درایت مقام معظم رهبری و مقاومت مردم ایران، برنامه «فشار حداکثری» شکست خورد.
🔸در نتیجۀ نگاه فانتزی و غیرواقعبینانه روحانی و ظریف، نهتنها تحریمها برداشته نشد، بلکه تعداد آنها چندین برابر شد؛
سقوط ارزش پول ملی، صفر شدن نرخ رشد اقتصاد و کمبود اقلام اساسی و دارو از دیگر نتایج این نگاه بود. آثار مخرب این نگاه، قبلتر و در جریان مناظرات انتخاباتی ۱۳۹۲ توسط سعید جلیلی، هشدار داده شده بود.
🔹در مقابلِ نگاه فانتزی و مخرب روحانی و ظریف به سیاستخارجی، نگاهی واقعبینانه قرار دارد که توسط
#رئیس_جمهور_شهید و
#دکتر_جلیلی نمایندگی میشود.
در نگاه جلیلی سیاستخارجی باید در خدمت تأمین منافع ملی و پیشرفت کشور باشد.
🔸
ثمرات نگاه واقعی به سیاستخارجی
روحانی حتی تأمین واکسن کرونا را به تصویب FATF مشروط کرد؛ درحالیکه در همان ماههای ابتدایی دولت شهید رئیسی، طی یک تماس تلفنی با رئیس جمهور چین، واکسن موردنیاز کشور تأمین شده و با شروع واکسیناسیون عمومی، از سلامت مردم محافظت شد.
🔹در روزهایی که
#فروش_نفت ایران به ۲۰۰ هزار بشکه در روز رسیده بود، روحانی بسیاری از راهکارهای خنثیسازی تحریمها را اجرا نکرد و وزیر نفت دولت دوازدهم اعلام کرد امکان فروش بیشتر از ۲۰۰ هزار بشکه نفت وجود ندارد؛ اما با شروع دوره ریاستجمهوری
#شهید_رئیسی و
در اثر همافزایی وزارت نفت و کارشناسان #دولت_سایه، اقدامات لازم جهت خنثیسازی تحریمهای نفتی آغاز شد و ظرف سه سال و بدون آنکه حتی یکی از تحریمهای آمریکا برداشته شود، فروش نفت کشور «پنج برابر» شده است.
🔸در شرایطی که حجم صادرات ایران به ۳۰ کشور اروپایی کمتر از میزان صادرات به افغانستان و عراق است، دارندگان رویکرد فانتزی به سیاستخارجی، سالها وقت مردم را صرف دلجویی از آمریکا و چند کشور اروپایی کرده و برای واردات چند هواپیمای دستچندم، جشن گرفتند. این در حالی است که جلیلی سالها هشدار داده بود که کشور نباید معطل خارجیها بماند.
🔹
رشد ۲۵۰ درصدی صادرات نفت، رشد اقتصادی مثبت ۵ درصد، اتمام ۱۱۰۰ پروژه عمرانی به ارزش ۵۰۰ هزار میلیارد تومان، ایجاد ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار شغل، رشد سه برابری صادرات #دانشبنیان، شکسته شدن رکورد #ترانزیت جادهای، احیای ۸۴۰۰ واحد تولیدی، آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده و ۳۰۰ میلیارد دلار تجارت خارجی و احیای روابط با عربستان تنها نمونههایی از نگاه واقعی به سیاستخارجی در سه سال اخیر است که ثمرات شیرینی برای مردم به همراه داشته است.
🔸
رویکرد صحیح در مواجهه با تحریمها
جلیلی معتقد است تحریمهای آمریکا علیه ایران، اقدامی ظالمانه است که باید هرچه سریعتر لغو شود اما تجربۀ سالها مواجهه آمریکا با کشورهای تحتتحریم نشان داده است، چنانچه آمریکاییها حس کنند که ابزار تحریم در عقبنشینی یک کشور مؤثر است؛ مجدداً و با شدت بیشتری از این ابزار استفاده میکنند.
🔹اندوختۀ تاریخی ما حکایت از این دارد که گزینۀ «تحریم» تنها زمانی از روی میز آمریکاییها برداشته میشود که آنها
#تحریم کردن کشور را بیاثر ببینند. به عنوان نمونه، در دهه هشتاد و در اوج مذاکرات ۱+۵ با ایران، طرف مقابل تصمیم به تحریم ایران در حوزۀ
#واردات_بنزین گرفت اما با هوشمندی
#جلیلی در افزایش تولید بنزین، خطر تحریم بنزین در آن زمان و تاکنون برطرف شده است.
💡
لغو تحریمها تحت اختیار ایران نیست و در هر زمان که آمریکا بخواهد و بتواند، امکان بازگشت تحریمها وجود دارد. بنابراین به نظر میرسد مردم بهجای انتخاب مدعیان #لغو_تحریم، باید کسانی را انتخاب کنند که بتوانند کشور را در شرایط تحریم اداره کنند؛ چراکه ادارۀ خوب کشور، موجب بیاثر شدن تحریمها و کاهش انگیزه تحریمکنندگان برای حفظ تحریمهای موجود، خواهد شد.
#سعید_جلیلی
#سیاستخارجی
#شهید_رئیسی
💻
کانال شم سیاسی ⬇️⬇️
https://eitaa.com/joinchat/955908099Cf0a7d83c81