#اهمیت_معاشرت_صحیح
قسمت چهل و نه
#روش_ارتباط_صحیح_باديگران
#فرزند_نوه
بخش ٢٠
تربیت(١١)
امام علي(ع) در مورد ياد دادن آداب زندگي به فرزند ميفرمايند « آداب و رسوم خود را به فرزندانتان تحميل نكنيد زيرا آنان براي زماني غير از زمان شما آفريده شدهاند. » (نهج البلاغه (شرح ابن ابي الحديد)، جلد 20، صفحه 267، حديث 102) از آنجا كه آداب و رسوم، روشهاي ظاهري زندگي هستند و اين روشها در زمانهاي مختلف متفاوت ميشود امام علي(ع) ميفرمايند اجازه دهيد فرزند شما به آداب زمان خود عمل كنند.
اساس و مبناي اعمال صحيح براي همه انسانها مشترك است اموري مانند ادب، احترام و … اما رفتارهايي كه باعث اين امور ميشوند در زمانها و در ميان اقوام مختلف متفاوت است اين رفتارها همان آداب و رسوم هستند. مطابق نگرش ديني آداب و رسوم نبايد از چارچوب دين خارج شود اگر خارج از آن باشد بايد خودداري شود.
در خصوص تربيت فرزند احاديث و مطالب بسيار است. در اين كتاب بخشي از اين مطالب بيان شد و سعي گرديد تا مطالب به گونهاي جمع آوري شود كه اصول كلي تربيت فرزند مشخص شود. واضح است كه براي تربيت فرزند به صورت تخصصي بايد از كتابهاي تربيتي استفاده شده و به اساتيد مربوطه مراجعه شود.
نوه و فرزندزادگان در هر مرتبهاي كه باشند مثل « نتيجه » (يعني فرزند نوه)، مانند فرزند انسان هستند و بايد با آنها مانند فرزند خود رفتار كرد؛ چرا كه وجود آنها از انسان سرچشمه گرفته و خلاصه و نتيجه وجود انسان هستند؛ با اين تفاوت كه فرزندزادگان با واسطه يك لايه يا بيشتر از وجود انسان سرچشمه گرفتهاند ولي فرزند انسان بدون واسطه از انسان سرچشمه گرفته است.
همانطور كه انسان، حقوقي را در مورد فرزند خود بايد رعايت كند در مورد نوادگان خود نيز در صورتي كه زمينههاي آن فراهم باشد بايد همان حقوق را رعايت كند. البته اين در صورتي است كه پدر و مادر مستقيم او اجازه بدهند؛ چرا كه اولويت با پدر و مادر بدون واسطه است؛ هرچند پدر بزرگ و مادر بزرگ در صورت نياز وظيفه دارند پدر و مادر نوه خود را راهنمايي كنند.
استاد بهرام محسنی نسب
ادامه دارد... 🍃
#سفیر_روشنگری
eitaa.com/safir_roshangari
sapp.ir/Safir_Roshangari
ble.ir/safir_roshangari
🇮🇷