زندگی با آیه ها
🔻آنکس که قرآن را زندگی میکند و نور ایمان برگرفته از نور قرآن، برای او نورٌعلی نور میشود، در سایه تعالیم قرآن کریم، خالق، مؤسس، مدیر، مدبر و همهکاره این جهان باعظمت را پروردگار میداند. توحید در نگاه چنین فردی فراتر از ذهنها و اندیشههاست و در حساسترین مسائل اجتماعی اثرگذار است. کسی که اینگونه موحدانه زندگی میکند، اطاعت وپیروی از غیرخدا و ولی خدا را حماقت میداند؛ چون بر مبنای قرآن معتقد است: «
إِنَّ ٱلَّذِينَ تَدۡعُونَ مِن دُونِ ٱللَّهِ عِبَادٌ أَمۡثَالُكُمۡۖ»؛ یقیناً کسانی که به جای خدا میپرستید، بندگان و مملوکانی ناتوان چون شما هستند.
🔻این اطاعت و پیروی فقط در مسائل حاکمیتی و از یک فرد خاص صورت نمیگیرد؛ بلکه گاهی اطاعت و پیروی از یک فرهنگ غیرخدایی، از یک سبک زندگی و شیوه تربیتی غیرالهی صورت میگیرد و اینها برای یک جامعه مانند پیروی و اطاعت از حاکمان غیرالهی خطرناک است.
🔺شاید به ذهن برسد: کسی که در جلسه جزءخوانی قرآن در ماه مبارک رمضان شرکت میکند و تصمیم گرفته که قرآن را زندگی کند، از فرهنگ و سبک زندگی و تربیتی غیرالهی پیروی نمیکند.
اما باید توجه داشت که خیلی وقتها این اتفاق میافتد و ما متوجه آن نیستیم!
✔️پرورش احساس
🔻دغدغههای پدران و مادران در دهههای مختلف کاملا نمایان میشود: بزرگترهای جلسه قطعاً یادشان هست که در سال 1374 یک پسربچه پنجساله در برنامههای مختلف تلویزیونی حاضر میشد و آنقدر در مباحث قرآنی توانمند بود که از نظر خیلیها شگفتانگیزترین کودک دنیا در عرصه حفظ قرآن بود.
🔺«سید محمدحسین طباطبائی» را یادتان هست که علاوه بر حفظ تمام قرآن کریم با ترجمه، به بیان موضوعی آیات قرآن کریم، تفسیر و توضیح آیات با آیات دیگر، مکالمه با آیات قرآن کریم و روش بیان قرآن بر اساس شیوه اشاره نیز مسلط بود؟
بسیاری از پدران و مادران مذهبی تبدیل شده بود؛ بهگونهای که تسلط بر کلاماللّه مجید توسط فرزندان خردسالشان، باعث افتخار والدین نزد دیگران میشد. این فرهنگ زیبا و ارزشمند سالها در میان خانوادهها رونق داشت. سؤال خیلیها این بود که از چه سنی فرزندانشان را در مؤسسات حفظ قرآن کریم ثبتنام کنند.
🔻اما پیروی و اطاعت از روی حماقت، از فرهنگ غیرالهی غرب که البته برای بعضی کاملا ما را بهکلی تغییر داد. امروز دیگر برخی از والدین عزیز برای فرزندانشان به دنبال آموزشگاههای حفظ قرآن کریم نمیکردند. حفظ که به جای خود؛ بعضی از ما آنقدر در پیروی و اطاعت از فرهنگ غربی محو شدهایم که حتی به یادگیری قرائت قرآن کریم توسط فرزندانمان هم اهمیت نمیدهیم!
امروز برای برخی پدران و مادران، تسلط فرزندان بر مباحث قرآنی موجب افتخار نیست؛ بلکه هر فرزندی بیشتر بر نواختن آلات موسیقی تسلط داشته باشد، والدینش را سربلند میکند!
🔺برای برخی والدین، قشنگ قرآن خواندن کودکان جالب نیست، ولی قشنگ گیتار زدنشان؛ پیانو زدنشان؛ دف زدنشان و... مهمتر است.
دغدغه برخی والدین این شده که فرزندانشان را از چه سنی در کلاسهای موسیقی، زبانهای خارجی، مهارتهای هنری و... ثبتنام کنند. چهبسا بعضی از این کلاسها واقعاً مفید باشند، اما قرآن چه شد؟ کلاس قرآن چرا از برنامه کلاسهای فرزندانمان خط خورد؟!
این ثمره پیروی و اطاعت از روی حماقت، از فرهنگ و سبک زندگی غیرالهی نیست؟
🔻خداوند متعال در سوره مبارکه «مائده» تعبیر بسیار تندی برای کسانی که عبودیت طاغوت و فرهنگ آنها را دارند، بیان میفرماید. میخواهید یکی از اشرار عالم را به شما معرفی کنم؟ قرآن به چه کسانی «اشرار» گفته است؟
«قُلْ هَلْ أُنَبِّئُكُمْ بِشَرٍّ مِنْ ذلِكَ مَثُوبَةً عِنْدَ اللَّهِ»
اشرار در فرهنگ قرآنی کسانی هستند که
«مَنْ لَعَنَهُ اللَّهُ وَ غَضِبَ عَلَيْهِ وَ جَعَلَ مِنْهُمُ الْقِرَدَةَ وَ الْخَنازيرَ»
خداوند آنها را لعنت کرده و بر آنها غضب نموده و عدهای از آنها را به شکل بوزینه و خوک مسخ کرده است.
«وَ عَبَدَ الطَّاغُوتَ»
کسانی که عبودیت طاغوت میکنند، در ردیف همان کسانی هستند که به بوزینه و خوک مسخ شدهاند!
«أُولئِكَ شَرٌّ مَكاناً وَ أَضَلُّ عَنْ سَواءِ السَّبيلِ»
اشرارِ گمراه، اینها هستند.
࿐჻ᭂ⸙🍃🌸🍃⸙჻ᭂ࿐
#سنگر_تبیین
🆔
@Sangar_Tabien
࿐჻ᭂ⸙🍃🌸🍃⸙჻ᭂ࿐