#سبك_زندگی
#فقه_زندگی
#زندگی_پاک
#احکام_جشن_و_سرگرمی
🍃 کدام شادی و سرگرمی؟!
🌸 گرچه شادی از نیازهای اولیه انسان است، ولی هر شادمانی و نشاطی مطلوب اسلام نیست. بعضی گمان میکنند با استفاده از موسیقیهای مبتذل، شرکت در مجالس گناه و فساد و با تمسخر و غیبت میتوانند خوشی و شادی واقعی و بیپایانی را برای خود فراهم کنند، در حالی که هر کدام از این موارد موجب غم و اندوه درونی دنیا و حسرت و پشیمانی در آخرت است. آنچه اسلام آن را شادی مینامد و ضروری میداند، نشاط و شادمانیای است که با رعایت آداب و موازین اسلامی و شرعی آن به دست آمده باشد.
🌷 مجالس شادی باید از هر گونه گناه و معصیت خالی باشند. در بیشتر مجالس عروسی، افراد شرکتکننده برای اینکه رضایت عروس و داماد و خانواده آنها را جلب کنند، به رقاصی و لهوولعب میپردازند و خود را با این استدلال پوچ، قانع میسازند که اگر این کار را نکنم، فردا از من گلایه می شود. امام صادق (علیهالسلام) می فرماید: «خداوند را به غضب درنیاورید به خاطر رضایت و خشنودی احدی از مردم، و نزدیک نشوید به مردم به وسیله دوری از خدا.»
🌸 از دیگر شرایط شادی این است که با اذیت و آزار دیگران همراه نباشد. در بسیاری از موارد افراد آن چنان غرق تمسخر و غیبت دیگران هستند که آن را از بهترین وسایل سرگرمی و شادی خود میپندارند و یا افرادی که با صدای موسیقی و آهنگهای مبتذل، خواب را از چشم همسایگان میربایند و یا با مزاحمتهای تلفنی، آسایش را از دیگران سلب میکنند، باید بدانند که با این کارها دل پیامبر را آزرده میسازند، چرا که پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآله) میفرماید: «کسی که مؤمنی را آزار دهد، مرا آزار داده است.»
🌷 در آیین اسلام، سرگرمیهای زیانبار و تمام عوامل بازدارنده از پیشرفتهای معنوی، ممنوع است. شناخت این سنخ سرگرمیهای ممنوع، صرفا با مطالعه رسالههای عملیه و احکام الهی ممکن است.
🆔
@ShamimeOfoq