🌷 سایر معصومین علیهم السلام 🍃طبق نقل مشهور، باغ‌‌‌هایی که هم‌اکنون در محلۀ نخاولۀ مدینه (محله شیعه‌نشین آن) به نام «باغ صبا» و «باغ مرجان» وجود دارد، از موقوفات امام حسن مجتبی(ع) یا بنا بر نقلی از موقوفات امام سجاد(ع) است. 🍃 شیخ بهایی از جدّش روایت می‌کند:
امام حسین(ع) زمین‌‌ها و چیز‌های دیگری را که ارث برده بود، وقف کرد و حتی اطراف قبر مطهر خویش را از اهل نینوا و غاضریه به شصت‌هزار درهم خرید و وقف آنان کرد؛ بدین شرط که زائرانِ حضرت را به سوی قبرش راهنمایی کنند و آنان را به مدت سه روز به عنوان مهمان پذیرایی کنند.
🍃 وصیتِ امام باقر(ع) به فرزندشان امام صادق(ع)، به نقل خود امام(ع) چنین است:
پدرم به من فرمود: ‌‌«ای جعفر! فلان مقدار از دارایی‌ام را برایم وقف کن تا گریه‌کنندگان در ایام (اعمال) منا، دَه سال بر من گریه کنند.»
در این وصیتِ مختصر، به دو ‌سنت مهم و ماندگارِ «وقف» و «گریه بر اهل‌بیت(‌‌عم)» که وجود آن‌ها در جامعه مفید و هدایت‌گر است، اشاره شده است. 🍃 از امام موسی بن جعفر(عا) وقف‌نامه‌‌‌ای نقل شده است که امام(ع) به طور کلی درختان خرما، زمین، قنات، آب، آسیاب، حریم، حقوق، حقّ آب زمین، پستی، بلندی، عرض، طول، میدان جلوی باغ، نهر‌های کوچک و بزرگ، مرغزار‌های آباد (عامر) و خراب همه را وقف کرده‌اند. *** 🍃 وقف در هر دوره‌‌ای به سیرۀ ائمه‌‌(عم) اختصاص نداشته است، بلکه اصحاب و یاران اهل‌بیت(عم) نیز به تأسی و سفارش آن بزرگواران به وقف اموال خود اقدام می‌کردند؛ چنان‌که جابر می‌گوید: «هیچ توانگری از صحابه نبود، مگر این‌که چیزی وقف کرد.» 🍃 وقف برای حضرت ولی‌ّعصر(عج) با توجه به نقل شیخ طوسی از همان اوایل غیبت صغری شروع شده است و تا کنون نیز عاشقان آن حضرت، اموال و یا اجناسی را برای آن حضرت وقف کرده‌اند. اما نظر به این‌که حضرت حجت(عج) امامِ زنده و حاضر و امام زمان ما هستند، متأسفانه تعداد موقوفات در جهت ترویج فرهنگ والای مهدویت محدود است و به تعبیری، مورد غفلت قرار گرفته است! 🍃 وقف کردن برای حضرت مهدی(عج) ثواب بیشتری از وقف برای چیز‌های دیگر دارد، زیرا یکی از وظایف شیعیان در عصر غیبت، بخشش اموال به امام زمانِ خویش در کنار بقیۀ وظایف منتظران است. امام صادق(ع) در این باره فرمودند:
هیچ چیز نزد خداوند، محبوب‌تر از اختصاص دادنِ دراهم به امام نیست و خداوند متعال در ازای هر درهم، در بهشت مانند کوه احد پاداش می‌دهد. خداوند متعال در قرآن می‌فرماید: «چه کسی به خدا قرض می‌دهد تا خدا چند برابر پاداش دهد؟»  به خدا سوگند که این آیه دربار‌‌ۀ صله به امام است.
🍃 وقف برای حضرت مهدی(عج) به هدف این‌که دل‌‌ها و جان‌هایمان را به ایشان نزدیک کنیم و از سوی دیگر، صدقۀ جاریه‌‌ای باشد تا از این طریق، تا روز قیامت ثواب این عملِ خیر برایمان جاری و ساری گردد، ثوابی دوچندان دارد. در وقف مهدوی، جهت و سمت و سوی وقف، دربار‌‌ۀ امام مهدی(عج) است و واقف می‌تواند با نیت و انگیز‌‌ۀ رشد و توسعۀ فرهنگ مهدویت، اموالی را در راه حضرت و کمک به تهیۀ مقدمات ظهورش وقف کند. 🌺✨🌸✨ دهه وقف گرامی باد ✨🌸✨🌺 🆔 @ShamimeOfoq