💠 اهمیت توجه به نوجوانان در هیأت
🔹هر سال در ایام عزای حسینی، یکی از پرشورترین جلوههای عزاداریها، حضور کودکان و نوجوانان در این برنامههاست. عزیزانی که اگر مدیریت نشوند، انرژی بیاندازهشان، تهدیدی جدی برای نظم جلسه محسوب میشود! اما اگر مدیریت شوند، فرصتی بسیار عالیست برای به نمایش گذاشتن، بخشی از عاشورا که کودکان و نوجوانان بودند.
🔸البته تا جایی که به خاطر دارم، کودکان ششماهه و دختربچههای سهساله در تریبونهای رسمی محافل، در شبهای هفتم و سوم محرم، جای خود را داشتهاند، اما آنچه بسیار مورد غفلت بوده، نوجوانهایی هستند که میتوانند نمایندگان عبدالله و قاسم و عمرو بن جنادهها باشند یا دخترانی که میتوانند راه سکینهها را ادامه دهند.
🔹الحمدلله چند سالی است که این نکته مورد توجه هیأتها قرار گرفته و به شکلهای مختلفی به آن پرداختهاند. از برپایی محافل اختصاصی برای این عزیزان گرفته تا خواندن اشعار و نوحههایی که به نوعی زبانحال آنهاست. نکته مهم در این آثار، هویتبخشی به این گروه سنی است که یک نوجوان هم میتواند در جامعه خود ایفای نقش کند و امامش را یاری و همراهی کند.
🔸یکی از نوحههای شنیدنی در این زمینه، نوحهای است با عنوان «دخترای زینبی حسینیم» که از زبان دختران عاشورایی سروده شده است. نوحهای که در کنار قاسم و اکبر از رقیه و سکینه هم نام میبرد و عشق حسینی را عشقی همگانی معرفی میکند.
یکی دیگر از نکات قابل توجه در این نوحه، اشاره به وقار و حجاب زینبی است. باوری که اگر به درستی و در جای خود به آن بپردازیم، در روح و جان نوجوانان ما ریشه میدواند و مثل عشق حسینی تا همیشه با آنها خواهد بود.
🏷
#یک_نوحه_یک_نکته
🌐
shereheyat.ir/node/5666
✅
@ShereHeyat_Nohe