💢 اسرائيل از تلاش آلمان براي گسترش توافق با ايران استقبال ميکند
✍️ سيد آريا مرتضوي
🔻 سفير اسرائيل در آلمان به خبرگزاري فرانسه AFP، گفت اسرائيل از تلاش آلمان براي گسترش توافق اتمي با ايران به يک توافق امنيتي گستردهتر استقلال ميکند.
🔻 جرمي ايساخاروف که از سال ۲۰۱۷ تاکنون سفير اسراييل در آلمان است، از فراخوان هايکو ماس وزير امور خارجه آلمان براي بازبيني در توافق اتمي سال ۲۰۱۵ گفت و آن را "گامي در جهت درست" خواند.
🔻 توافق اتمي ۲۰۱۵، در قبال محدود شدن برنامه اتمي ايران به برنامه غير نظامي، کاهش و تخفيف تحريمها را به ايران ارائه داده بود. ماس در مصاحبهاي با هفته نامه "اشپيگل" گفته بود که توافق موجود، "پس از فشارهاي شديد و پس از نقض عهدهاي مکرر ايران و خروج يک طرفه ترامپ از برجام، به بازبيني و اورهال نياز دارد".
" فکر مي کنم افراد بايد بدانند که ما نميتوانيم ساعت را به سال ۲۰۱۵ برگردانيم. مسائلي مانند توليد و تست موشکهاي بالستيک در کنار نقض عهدهاي گسترده ايران در برجام و مسائلي از اين دست وجود دارد که بايد حل شوند".
🔻 توافق مورد نظر ماس، سدي در برابر سلاحهاي اتمي و همين طور، محدوديت بر روي برنامه موشکهاي بالستيک ايران و دخالت در کشورهاي اطراف در منطقه ايجاد ميکند. هايکو ماس همچنين در سخناني خواسته بود که دولت بايدن تحريمها عليه ايران را کاهش دهد. "هر دو طرف رو به جلو حرکت کنند. زمان رو به اتمام است، آن ها سال آينده در ايران انتخابات رياست جمهوري برگزار ميکنند". او گفت "ما خواستههاي روشني از ايران داريم: نداشتن سلاح اتمي و البته، نداشتن هيچ موشک بالستيک که منطقه را تهديد ميکند. ما دقيقا به چنين توافق احتياج داريم چرا که ما به ايران اعتماد نميکنيم".
وزير امورخارجه ايران در پاسخ، از فقدان عدالت اروپاييها در قبال ترور محسن فخريزاده، دانمشند برجسته برنامه اتمي ايران انتقاد کرده بود.
🔻 آيزاخاروف از دخالت آلمان در سياست خاورميانه و "مشارکت استراتژيک" مقاوم که از ۷۰ سال پس از گذشت هولوکاست توسعه يافته، قدرداني کرد. او با پيش بيني بهبود "هم صدايي" بين آلمان و آمريکا در سکان داري، گفت که اسرائيل دوست دارد "يک مثلث مشارکت استراتژيک" در مورد مسائل امنيتي خاورميانه را بين سه کشور شاهد باشد.
🔻 ايساکاروف به بازديدهاي "فعال" رييس جمهور آلمان، فرانک والتر اشتانماير، از يادبود هلوکاست در "اورشليم" و تمرينهاي نظامي مشترک بين خلبانهاي دو کشور اشاره کرد و در مورد برقراري روابط به چهار کشور عربي، با واسطه گري دولت ترامپ، از نقش سازنده آلمان گفت. اشاره او به ميزباني اولين ديدار بين همتايان اسراييلي و اماراتي در اکتبر است که او، آن را نشانهاي از تعهد آلمان به پيشرفت اين روند دانست.
🔸 پ.ن: صحبت وزير خارجه آلمان درباره "کمبود وقت و نزديکي انتخابات رياست جمهوري در ايران"، و درعين حال امتياز خواهي بيشتر در قبال رفع تحريمهاي موقتي يا تبليغاتي، جالب توجه است.
🔸 کشورهاي اروپايي که تاکنون حامي برجام خوانده ميشدند و هر از گاهي براي ابراز وجود در برجام، خروج يک طرفه آمريکا از برجام را محکوم ميکردند نيز، برجام را کافي نميدانستند و هدفي جز مذاکرهاي که ترامپ خواستار آن بود، نداشتند. خارج نشدن کشور هاي اروپايي از برجام، پس از خروج ترامپ را به نوعي ميتوان متعهد نگاهداشتن ايران به برجام و خلع سلاح اتمي، و در عين حال تحمل فشار تحريمها از سمت ايران تعبير کرد که البته عجيب هم نيست، چرا که سياستهاي اروپا و آمريکا در خاورميانه را، اسراييل تعيين و تاييد مي کند.
ما، هم پياز را خورديم و هم چوب را!
[1]
france24.com/en/live-news/20201224-israel-open-to-german-efforts-to-expand-iran-deal
[2]
arabnews.com/node/1772461
🌐 اخبار استراتژیک
📡
@StrategicNews_ir