🔰گفتاری پیرامون کم کاری و بی اعتنایی حوزه علمیه نسبت به مدیریت فرهنگی جامعه
اخیرا شاهد پخش سریال و فیلم هایی برخلاف فرهنگ اصیل ایرانی اسلامی بوده ایم در این نوشتار یکی از این فیلم ها را که با عنوان پرفروش ترین فیلم سینمای ایران مطرح میشود از دیدگاه یک مخاطب به نقد می گذاریم .
🔴 فیلم «مطرب» به نویسندگی مصطفی کیایی که بخش هایی از فیلم را می توان فیلمی مخالف با فرهنگ اسلامی و ایرانی نامید، فیلمی است مشترک بین ایران و ترکیه.
🔹اشاره آشکار این فیلم به روابط جنسی، آن هم چندین بار در گفتار و با بستن در و پنجره و کشیدن پرده ها و جلوگیری از ورود بچه به اتاق در رفتار؛ نمونه ای از سکانس های خنده دار این فیلم محسوب می شود.
🔹 پوشش نامناسب و بدن نما بازیگران و استفاده بیش از حد آرایش، موسیقی مبتذل و خوانندگی زن در چندین نوبت، ترویج مشروب خواری و استفاده از الفاظ رکیک و مستهجن.
🔹 ولنگاری و عدم کنترل روابط مشروع نماینده سفارت که موجب می شود بهانه ای برای سوء استفاده کردن دیگران باشد و نشان دادن جلوه ناشایست از کارمندان کنسولگری که در آخر هم ایشان آقا زاده رئیس سفارت از آب در می آید.
🔹 فیلم «نهنگ عنبر» و حال «مطرب» در پوشش طنز، انقلاب اسلامی را مانعی برای مطربی خود معرفی می کنند و آواز خوانی کوچه بازاری خود را به مفهوم وسیع هنر توسعه می دهند و در ذهن مخاطب تقابل اسلام و هنر را به خورد تماشاگر می دهند؛ نکته جالب اینکه وقتی یک عمل تروریستی در ترکیه اتفاق می افتد و پرویز پرستویی که چندین سال در آرزو اجرای کنسرتش هست و می فهمد که قرار است کنسرتش لغو شود با لحنی طعنه آمیز می گوید: در ترکیه هم انقلاب شد!
🔹استفاده از دیالوگ: یه نفرم اینجاست[ ترکیه] کنسرت ها رو لغو می کنه[ همانند ایران] طعنه به کیست!؟!؟
🔹معرفی فرهنگ بی بند و بار سینمای ترکیه و حضور نمایی اشخاص ناموجهی همانند «ابراهیم تاتلیسس»(بازیگر بدل) و «عایشه گل» دو خواننده مطرح ترکی و بهانه ای برای ناز و ادا و عشوه گری یک زن جلو پسری مجرد که با او در یک خانه زندگی می کند با توجیه فرهنگ ترکیه و القاء غلط بودن فرهنگ ایرانی در قبال خانواده و در جایی به سخره گرفتن دین و احادیث.
🔹نشان دادن زندگی توأم با احترام و شأن و منزلت که در خارج از ایران برای اشخاص قائلند در دیالوگهای مختلف، توهم سازی اسطوره شدن در خارج از مرز ها و "ایران ماندن همان و بدبختی و عدم پیشرفت همان" که تحقق آن با اسطوره سازی به صورت برگزاری کنسرتی مشترک، به همراه آوازه خوانیِ زن ترکیه ای، این فیلم به پایان می رسد.
⚠️ در این بین سوال اصلی متوجه مسئولین ذی ربط و من جمله حوزه علمیه است که چرا هیچ اعتنائی به ساخت و پخش این چنین فیلم هایی با محتوای ضد ارزش و فرهنگ ایرانی اسلامی نمی کنند؛ که شاید با توجه به وضعیت انفعالی حوزه و تغییر نقش از تولید کننده به مصرف کننده انتظاری است رویاپردازانه که با حوزه مطلوب انقلاب و اسلام فرسنگ ها فاصله دارد.
#نقد_فیلم
#مطرب
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi