🛰
صنعت لوازمخانگی، الگوی نظام اقتصادی جدید
*در روزهای گذشته تعدادی از تولیدکنندگان لوازمخانگی با ارسال نامهای به دفتر رهبر انقلاب، نسبت به واردات محصولات کرهای ابراز نگرانی کردند. رهبر معظم انقلاب در نوشتهای به رئیس دولت، صحت چنین ادعایی را بهمنزله شکستن کمر تولید داخلی دانستند و متعاقب این موضوع، رئیسی دستور منع واردات این کالاها را ابلاغ نمود.
👈 نکات تحلیلی
1⃣ اردیبهشت سال ۹۷ درحالیکه امضای ترامپ برای خروج از برجام هنوز خشک نشده بود، کره و شرکتهای خصوصی آن با خروج از طرح توسعه پالایشی اصفهان و منع صادرات لوازمخانگی به ایران، با سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ملت ایران همراه شدند. کرهایها در ادامه با توقف واردات نفت از ایران، نهتنها داراییهای ایران را بلوکه کردند، بلکه در ماههای بعد مانع از ارسال پول ایران در طرح کوواکس (برای خرید واکسن کرونا) شدند. رفتار کرهایها، شورای عالی اقتصادی سران قوا در دولت دوازدهم را بر آن داشت تا واردات لوازمخانگی از این کشور را ممنوع اعلام کند.
2⃣ در طول نزدیک به سه سال از خروج لوازمخانگی کرهای از ایران، بستر برای رشد تولید داخلی فراهم شد. امروز واحدهای تولیدی لوازمخانگی در کشور به ۱۵۰۰ بنگاه رسیده که با ظرفیت تولید ۱۵ میلیون دستگاه در سال، بیش از ۷۵ درصد نیاز داخلی را تأمین میکنند و با درآمد ۲۰۰ میلیون دلاری در حوزه صادراتی نیز به سبد قابل اتکایی برای تأمین ارز موردنیاز کشور تبدیل شدهاند. البته برای بلوغ کامل این بخش نیاز به حمایت و صبر بیشتر است. چنانچه خود کرهایها برای رسیدن به وضعیت امروز در صنعت لوازمخانگی، تا ده سال واردات در این بخش را ممنوع کردند.
3⃣ زمزمههای اخیر برای گشایش واردات محصولات شرکتهای خیانتکار کرهای برای تسویه بخشی از طلب هفت میلیارد دلاری ایران، بهوضوح دست دلالان و مافیای واردات را در این قضیه رو کرد و با درایت رهبر معظم انقلاب و رئیس دولت، نگرانی از این ناحیه تا حدودی از سوی تولیدکنندگان داخلی برطرف شد؛ اما تهدید دیگر سایه قاچاق ۶ میلیارد دلاری لوازمخانگی بر تولید داخلی است که باید برای آن تدبیری اندیشید.
👈 نکته راهبردی
رشد صنعت لوازمخانگی در ۲۰ ماه اخیر نشان داد که گام اوّل در حل مشکلات اقتصادی، حمایت از تولید داخلی است. موضوعی که در صورت حمایت دیگر ساختارهای حاکمیتی، باعث شکل گرفتن نوعی از نظام اقتصادی خواهد شد که حتی در صورت تحریم طرفهای خارجی هم امکان حیات و بالندگی دارد. البته در کنار آن تولیدکننده داخلی هم میبایست بیشازپیش به ارتقاء کیفیت محصولات بیندیشد و حاکمیت هم با سیاستگذاری صحیح، ضمن مقابله با انحصار، روح رقابت را بین تولیدکنندگان زنده نگه دارد.
✍ #تحلیلگر_انقلابی
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
💔 یَا الله یَا رَحْمَانُ یَا رَحیمُ یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ ثَبِّتْ قَلْبِی عَلَى دِینِکَ 💔
🤲 اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج 🤲
🌸 به کانال تحلیل سیاسی برتر در ایتا و تلگرام بپیوندید 🌸👇
🆔
@Tahlilesiyasibartar 🇮🇷