🔴 در محضر قرآن کریم
✅ وَ قُلِ اعْمَلُواْ فَسَيَرَى اللَّهُ عَمَلَكُمْ وَ رَسُولُهُ وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ سَتُرَدُّونَ إِلَى عاَلِمِ الْغَيْبِ وَ الشَّهاَدَةِ فَيُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ (توبه/۱۰۵)
🔹و بگو: (هر گونه كه مىخواهید و مىتوانید) عمل كنید، كه بزودى خداوند و پیامبرش و مؤمنان كار شما را مىنگرند و بزودى به سوى داناى غیب و آشكار بازگردانده مىشوید، پس شما را به آنچه انجام مىدادید، آگاه خواهد كرد.
🔸این آیه كه بیانكنندهى آگاهى خدا و پیامبر(ص) و مؤمنان از عملكرد ماست، همان عقیدهى شیعه را مبنى بر «عرضهى اعمال» بر اولیاى خدا بیان مىكند. این عرضه، روزانه یا هر هفته و هر ماه انجام مىگیرد و اگر اعمال ما خوب باشد، اولیاى خدا از ما شاد مىشوند و اگر بد باشد، نگران و اندوهگین مىگردند.
🔸ایمان به این عرضهى عمل، در ایجاد تقوا و حیای انسان مؤثّر است. امام صادق علیه السلام فرمود: اى مردم! با گناهِ خود، رسول خدا را ناراحت نكنید. همچنین فرمودند: تمام اعمال مردم، خوب و بد آن، هر روز صبح بر پیامبر(ص) عرضه میشود، پس مواظب باشید. (سپس به آیه فوق استشهاد کردند)(اصول کافی، ج۱، ص۱۷۱). همچنین نقل شده است که اعمال ما هر دوشنبه و پنجشنبه بر امام زمان(عج) عرضه میشود. به گفتهٔ روایات، مراد از «مؤمنون» در این آیه، امامان معصومند كه خداوند آنان را از اعمال ما آگاه مىسازد.
❇️ از پيامهای آیه
▫️انسان در عمل آزاد است، نه مجبور. «اعملوا»
▫️توجّه به اینكه اعمال ما زیر نظر خداست، مانع گناه است. «سیرى اللَّه عملكم»
▫️هر چه بینندهى اعمال بیشتر باشد، شرم و حیاى انسان از خلافكارى بیشتر است، به خصوص اگر بیننده، خدا و پیامبر(ص) و مؤمنین باشند. «سیرى اللَّه، و رسوله، والمؤمنون»
▫️عمل معیار سنجش است، آنچه در دنیا بر اولیاى خدا عرضه میشود عمل است، آنچه هم در قیامت مورد حساب قرار مىگیرد، عمل است.«اعملوا، فسیرى اللّه عملكم، فینبّئكم بما كنتم تعملون»
▫️اعمال انسان حقایقى دارد كه در قیامت براى او روشن خواهد شد. «فسیرى اللّه عملكم، فینبّئكم بما كنتم تعملون»
کانال 👇
#درسهایی_از_قران#دائره_المعارف#تفسیر@Targomeh