🚨هفت برابر شدن قیمت مسکن؛ نتیجه ملموس تفکرات غنینژاد
🔹شنبه شب، برنامه «شیوه» شبکه چهار صداوسیما میزبان مناظره علی علیزاده سیاست پژوه و موسی غنینژاد اقتصاددان در موضوع لیبرالیسم و نسبت آن با اقتصاد ایران بود. پس از پایان مناظره، بازخوردهای مختلفی در شبکههای اجتماعی توسط کاربران درباره این مناظره بیان شد.
🔹عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی برای حمایت از غنینژاد، عکسی خندان از خود در کنار او به اشتراک گذاشت؛ عکسی که بهتر از هر سند دیگری اثر تفکرات لیبرالها بر اقتصاد ایران را نشان میدهد.
🔹عباس آخوندی دوست و همفکر موسی غنینژاد، ۱۵ سال در نظام جمهوری اسلامی ایران، سکاندار عرصه مسکن بوده است. او علاوه بر اینکه از سال ۶۶ تا ۷۲ رئیس بنیاد مسکن بود، در سال ۷۲ و در دوره دوم ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی با رای اعتماد مجلس به عنوان وزیر مسکن منصوب شد. آخرین تجربه وزارت او در عرصه مسکن نیز به سال ۹۲ باز میگردد که ۵ سال سکاندار این وزارت خانه بود.
🔹«افتخار میکنم حتی یک واحد مسکن مهر افتتاح نکردم»؛ این آخرین سخنان عباس آخوندی در منصب وزارت راه و شهرسازی است. او با همین دیدگاه بلافاصله بعد از حضور در وزارت مسکن تکمیل «مسکن مهر» را از دستور کار این وزارتخانه خارج کرد؛ طرحی که در زمان محمود احمدینژاد باعث خانهدار شدن جمعیت زیادی از مردم ایران شده بود. در واقع طرحی که بسیاری از صاحبخانههای امروز، به واسطه آن در زمان احمدینژاد خانهدار شدند، در زمان وزارت همفکر موسی غنینژاد به کلی حذف شد.
🔹بر اساس آمار وزارت راه و شهرسازی، در سال ۱۳۹۹ تعداد کل واحدهای مسکونی تکمیل شده شهری نسبت به سال ۱۳۹۲ که ساختمانهای شروعشده در دولت دهم به تکمیل رسید، تقریباً نصف شد. تعداد تسهیلات ساخت مسکن نیز در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال ۱۳۹۲ تقریباً ۳۹ درصد کمتر شد.
🔹در نتیجه تفکرات لیبرالها و سقوط تولید مسکن در دولت روحانی، قیمت مسکن سر به فلک گذاشت. قیمت مسکن در تهران در تیر ماه ۱۳۹۲ کمتر از ۳٫۷ میلیون تومان بود در حالی که در تیرماه ۱۴۰۰ به بالای ۳۰ میلیون تومان رسید؛ یعنی بیش از ۷۰۰ درصد گران شد!
🔹کوچک شدن سفره مردم، افزایش آمار اجاره نشینی، بالارفتن سرسامآور تورم بخشی کوچک از اثرات تفکرات غنینژادیسم در کشور ایران است که پیامدهایش با دو سال و چهار سال جبران نخواهد شد. حال کسانی که با تفکرات لیبرالی و نئولیبرالی اقتصاد کشور و سفره مردم را گروگان گرفتهاند، با انتقاد از حاکمیت خود را آزادیخواه و آزادی دوست نشان میدهند.