💠شرح دعای روز نهم:
▫️اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِی فِیهِ نَصِیبا مِنْ رَحْمَتِکَ الْوَاسِعَةِ وَ اهْدِنِی فِیهِ لِبَرَاهِینِکَ السَّاطِعَةِ وَ خُذْ بِنَاصِیَتِی إِلَی مَرْضَاتِکَ الْجَامِعَةِ بِمَحَبَّتِکَ یَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِینَ.
▫️خدایا برای من در این ماه بهره ای از رحمت گسترده ات قرار ده، و به جانب دلایل درخشانت راهنمایی کن، و به سوی خشنودی فراگیرت متوجه کن، به مهرت ای آرزوی مشتاقان.
👌شرح اجمالی:
۱. در این فراز از خدای مهربان، بهره مندی از بخشی از رحمت واسعه درخواست می شود.
#رحمت_گسترده الهی، دائمی و حتمی است و قطع نمی شود و عبد با انجام
#بندگی، قابلیت دریافت آن را پیدا می کند. راه بهره مندی
#عبودیت است.
۲. از ابتدای فراز معلوم می شود که در روز نهم خدای عزوجل از رحمت گسترده خود جلوه گری بیشتری می کند.
۳. از عبارت "من رحمتک الواسعه" که با من تبعیضیه آمده، استفاده می شود که بهره مندی جزئی از رحمت در روز نهم یک نوع توفیق است که باید شکرگذار بود و حتما باید تلاش کرد بدان رسید.
۴. در روایت آمده و مشهور بین مؤمنین است که مصداق رحمت واسعه الهی امام معصوم است که در بین معصومین علیهم السلام حضرت اباعبد الله الحسین علیه السلام شهرت بیشتری دارند. بنابراین توفیق زیارت و انس با حضرت در روز نهم می تواند از مصادیق " نصیبا من رحمتک الواسعه" باشد.
۵. برهان های درخشان می تواند
#قرآن و
#عترت و
#عقل باشد که به خاطر اتقان در هدایت گری و اتمام حجت با آنان بر بندگان در روز قیامت، برهان نام گرفته اند.
۶. از فراز آخر استفاده می شود که برای رسیدن به
#مقام_رضا نیازمند توفیق هستیم که با بندگی خدا حاصل می شود.
۷. مقام رضایت مقامی است که با شکایت نکردن از خدای عزوجل و حمد او در هر حالی و لو به ظاهر حال بد باشد، به دست می آید. مثل مولای ما ابا عبد الله الحسین علیه السلام در لحظات شهادت خود و بعد از دیدن آن هم مصائب زبان به شکوه باز نکرد و فرمود: الهی رضی برضاک ...
✍ محمد علی فتحی
🆔
@hajfathi_ir