انتقـــــــاد از ولــــــے فقیــــــه؟
🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾
در نگرش دینى نه تنها انتقاد از ولى فقیه با شرایط آن جایز است؛ بلکه یکى از حقوق رهبر بر مردم، لزوم دلسوزى و خیرخواهى براى او است. این حق تحت عنوان “النصیحَهُ لِأئمّهِ المُسلمین” و امر به معروف و نهى از منکر تبیین شده است. نصیحت به معناى خیرخواهى براى رهبران اسلامى است که یکى از ساز و کارهاى تحقق آن اندرزدهى است. بنابراین نه تنها انتقاد از ولى فقیه جایز است؛ بلکه در جاى خود واجب شرعى است و منافع و مصالح شخصى یا گروهى نباید مانع انجام دادن آن شود. در پایان گفتنى است که انتقاد کننده، نباید انتظار داشته باشد که ولى فقیه یا دیگر مسئولان، به هر انتقادى، جامه عمل بپوشاند. چه بسا مسئولان دلایل محکمى براى افعال خود دارند که انتقاد کننده از آن ها بى خبر است و یا از همه حواشی و مسایل پیرامون آن موضوع اطلاعی ندارند و حتى گاهى ممکن است نظرات و انتقادهاى گوناگون و متناقضى ارائه شود که امکان عمل به همه آنها براى مسئولان ممکن نباشد. و آنچه لازم است آنکه، رهبری مسیرها و مجاری انتقال نقدهای سازنده را همواره به روی مردم باز بگذارد و با مشورت کارشناسان و مشاوران متعدد، تصمیم های لازم را اتخاذ نماید که در حال حاضر، رهبر فعلی از راه های مختلف پذیرای نقدهای مردمی و نخبگان می باشند، مانند:
1- مجلس خبرگان: که مردم و نخبگان می توانند، مسایل خود را با نماینده منطقه خود در مجلس خبرگان در میان بگذارند.
2- دیدار با نخبگان و دانشجویان: از آنجا که امکان ملاقات حضوری با تمام جمعیت کشور وجود ندارد، ایشان با ترتیب جلسات متعدد عمومی و خصوصی با نخبگان ملّت به شنیدن مطالب و نقدها و دیدگاه های آنان می پردازند و موارد را یادداشت و پیگیری می نمایند.
« من هر وقت سخنی شنیده ام آن را یادداشت کرده ام، این یادداشت ها فقط نوشتن روی کاغذ نیست، اینها می رود در چرخه کار و تلاش و اقدام و تا آنجایی که ممکن است تعقیب می شود.» (مقام معظم رهبری ـ دیدار با دانشجویان ـ ماه رمضان 1383)
3- دفتر ارتباط مردمی(جرئیات در سایت
www.leader.ir):
« این را بدانید که الان منعکس کردن مطلب به من، از منتقل کردن مطلب به هر مسئولی در کشور آسانتر است. اگر یک وقت، کسی بخواهد چیزی به من منعکس کند، امّا نکند، تقصیر از خودش است و اِلا من دیدارهای فراوان و جلسات زیاد مردمی دارم…. به علاوه در دفتر ما معاونت ارتباطات مردمی هست، که هر روز صدها نامه از مردم می گیرند و خلاصه می کنند و خلاصه هایـش را هم هر روز یک جزوه می کنند ـ یا به قـــول شمـا بولتن ـ و برای من می آورند.» (مقام معظم رهبری ـ پرسش و پاسخ دانشجویی ـ 22/2/1377)
ـ البته بدیهی است که می باید مابین توهین، عیب جویی و انتقاد سازنده تفاوت جدی قایل شد:
« عیب جویی از رهبری، مگر چه حسنی دارد؟ رهبری ای که در نظام جمهوری اسلامی، اشاره انگشتش باید بتواند در یک لحظه خطرناک و حساس، مردم را به جانفشانی وادار کند، آیا این مصلحت است که یک نفر به میل خودش بیاید بایستد و بدون حق و بدون موجب، نسبت به او بدگویی کند؟!…
انتقاد معنایش این است که هر انسانی بنشیند، عیارسنجی کند، ببیند نقطه ضعف کجاست، نقطه قوت کجاست، بعد ببیند این نقطه ضعف به کجا برمی گردد…
بله؛ ما جامعه را جامعه آزادی می دانیم، انتقاد به معنای “عیار سنجی” را کار بسیار خوبی می دانیم و با آن موافقیم. »(مقام معظم رهبری ـ دیدار با نشریات دانشجویی ـ 4/12/1377)
🌺🌺🌺🌺🌺🌺
کانال«ولایت فقیه»گامی در جهت نابودی دشمنان ولایت
🆔👇👇👇
💕┏━━━↬↫━━━┓
http://eitaa.com/joinchat/3677290508Cef95f6cf0e
┗━━━↬↫━━━
ارتباط بامدیر👇👇👇👇
@ColnaemarkSayedAli