◀️شبهه
#شماره_1830
⛔️ سوال: ⛔️
@Wiki_Shobhe
دلیل و فلسفه حرمت رقص چیست ؟
#دینی
✅◀️ پاسخ : ▶️✅
@Wiki_Shobhe
✅ موادی که حکم به حرمت رقص شده ، دلیلش فتوای مراجع است که با استفاده از منابع دینی فتوا به حرمت آن داده اند .
در باره فلسفه حرمت رقص ممکن است مسایلی بسیاری مطرح باشد، ولی یکى از مسلّمات اسلامى این است که احکام شرعى تابع و برگرفته از مصالح و مفاسد واقعى است، یعنى هر امر شرعى به علت مصلحت ضرورى است . هر نهى شرعى ناشى از مفسدهاى است که باید ترک شود.
خدا براى این که بشر را به یک سلسله مصالح واقعى که سعادت او در آن است برساند، امورى را واجب یا مستحب کرده است . براى این که بشر از مفاسد دور بماند، او را از پارهاى کارها منع نموده است. آنچه كه براي ما مهم است، تعبد و عمل كردن به وظايف شرعي است ، نه اين كه دنبال علت و فلسفه احكام باشيم.
ما انسان ها با عقل خودمان نمي توانيم مصالح و مفاسدي را كه مورد نظر خداوند بوده است ، درك كنيم؛ فقط آن مقدار كه خداوند در قرآن و معصومان در روايات براي ما بيان كرده اند، مي توانيم بيان كنيم.
کسانی که با این گونه امور هنجار شکن سر و کار دارند، معمولا عمر کوتاه تری دارند. در اثر هیجانات روحی و روانی و وارد شدن فشار بر قلب ، گرفتار سکته های قلبی می گردند.(۱)
این گونه کارها از نظر زیانهای فردی و اجتماعی، باعث گناهان فراوان میشود. رقص و مانندآن سهم بزرگی در به وجود آوردن ناپسندی ها و پلیدیها دارد. اجتماع را به فساد و انحراف میکشاند. مخصوصاً در محافل مختلط ، مهیّج شهوت و هوس است. باعث شهوترانی و عشق بازی و اعتیاد به آن میشود .
جامعه را دچار گناه و لغزشهای فراوان میکند.
انسان را به لهو و لعب و عیّاشی و بی بند و باری سوق میدهد . باعث تزلزل اعتقادات مذهبی و لاقیدی میشود.
جای تردید نیست که سعادت، یاد خدا است که مایه حیات و اطمینان قلب میشود. کارهای غفلت آور در اسلام ناروا قلمداد شده ،رقص و مجالس لهو و لعب نقش مؤثری در غفلت از خدا دارد.
اسلام چیزی را بدون جهت حرام نمیکند. رقص چون از جهات مختلف زیان بخشاست، در اسلام تحریم شده است.
پیامبر (ص) فرمود: خدا مرا به رسالت بر انگیخته است تا برای مردم جهان رحمت باشم . آنان را به سوی سعادت راهنمایی کنم. خدا فرمان داده که کارهای جاهلیّت را براندازم. (۲)
اگر انسان خود را در وادی رقص و پایکوبی بیندازد، کمکم از خوبان و خوبیها فاصله میگیرد.
پی نوشت ها :
۱. رضا پاک نژاد ، اولین دانشگاه و آخرین پیامبر ،ج۱۵ ، ص ۱۸۲ .
۲. محمد حسین نوری، مستدرکالوسائل، ج۲، ص ۴۵۸.
@pasokhgoo1
بازنشراز
🇮🇷 کانال ویکی شبهه 🇮🇷
🌐«کانال جامع شبهات و شایعات فضای مجازی»🌐
https://telegram.me/joinchat/BWGstz9LDGhlEtwQ6sumxg