🔰رعایت ادب در محضر خداوند، در همه حال...
✍علامه ذوالفنون #حسن_زاده_آملی
🔹 استادم حکیم متأله آیة الله محمد حسن قاضی طباطبایی مشهور به الهی پیوسته، مرا به مراقبت خدا و نگاه داشتن ادب در پیشگاه او و محاسبه نفس، به خصوص بر مراقبه؛ بسیار توصیه می فرمود. "الهی! چگونه ما را مراقبت نباشد، که تو رقیبی، و چگونه ما را مُحاسب نَبوَد که تو حسیبی"
🔹 در وصیت رسول خدا(ص) به ابوذر آمده است: ای ابوذر! انسان از متقیان و پرهیزگاران نمی شود، جز آن که چون شریکی با نفس خود محاسبه کند. پس دریابد که از کجا خورده و از کجا آشامیده و از کجا پوشیده است؛ از حرام بوده است و یا از حلال؟
🔹 از سعادت مرد این است که محاسبه و مراقبه و سیاست نفس خویش را به واسطه توجه اش به این که خداوند بر او مطلع و شاهد است و لحظه ای از نظر او پنهان نبوده، از عالم او خارج نیست. از جمله آداب مراقبه این است که سالک بر اعمال ماه ها و روزها و بلکه ساعات مراقب باشد و حتی مواظب باشد لحظه ای از او به بطالت نگذرد. دایماً خود را در معرض نفحات انس و نسایم قدس قرار دهد؛ چنانکه پیامبر اکرم (ص) فرمود: "ان لربکم فی ایام دهرکم نفحات الا فتعر ضوا لها"
🔹 کلمه و روح خدا؛ عیسی (ع) فرموده است: نگویید علم در آسمان است و باید بالا رفت تا به آن دست یافت، و یا در قعر زمین است و باید پایین رفت تا بدان نایل شد؛ بلکه علم در قلوب شماست. در پیشگاه الهی، مؤدب به آداب روحانیان و متخلق به اخلاق صدیقان شوید، تا علم در قلوبتان ظاهر شود در حدی که شما را فرا بگیرد.
📚 سیمای اخلاق در آثار علامه آیت الله حسن زاده آملی ص ٢٧ و ٢٨