✨ وصف مومن ✨
👈 مومن در بارهء دعوت الهی، جدال و ستیزه جویی نمی کند.
🌹🌹وَالَّذِينَ يُحَاجُّونَ فِي اللَّهِ مِن بَعْدِ مَا اسْتُجِيبَ لَهُ حُجَّتُهُمْ دَاحِضَةٌ عِندَ رَبِّهِمْ وَعَلَيْهِمْ غَضَبٌ وَلَهُمْ عَذَابٌ شَدِيدٌ.
کسانیکه دربارهء خدا بعد از پذیرفته شدن دعوت الهى (از سوى مردم باایمان)، جدال و ستیزه جویى مى کنند، دلیلشان نزد پروردگارشان باطل و بى پایه است. و غضب (الهى) بر آنهاست و عذابى شدید دارند. ۱۶ شوری.
تفسیر: افراد لجوجى که بعد از آشکار شدن حق، به لجاجت و پافشارى خود ادامه مى دهند، هم در نظر خلق خدا رسوا هستند و هم مشمول غضب خالق در این جهان و جهان دیگر مى باشند.
👈 سپس ادامه می دهد:
🌹اللَّهُ الَّذِي أَنزَلَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ وَالْمِيزَانَ ۗ وَمَا يُدْرِيكَ لَعَلَّ السَّاعَةَ قَرِيبٌ.
خداوند کسى است که کتاب را بحق نازل کرد و میزان را. تو چه مى دانى شاید روز رستاخیز نزدیک باشد! ۱۷ شوری.
👈 حق، کلمهء جامعى است که معارف و عقائد حقه، و همچنین اخبار صحیح و برنامه هاى هماهنگ با نیازهاى فطرى و اجتماعى را شامل مى شود.
حق، همان چیزى است که وجود خارجی دارد و تحقق یافته است، و جنبهء ذهنى و پندارى ندارد.
حق، چیزی است که آنرا می بینیم.
👈 و میزان، به هر گونه معیار سنجش، گفته میشود.
طبق این آیه و آیات دیگر کلام الله، مهمترین معیار سنجش اعمال انسان، قوانین الهی است، و پیامبر، و امامان معصوم، و بزرگان و اولیاء الهی.
🍃 بنابراین تکیه به آیات الهی و الگو قرار دادن پیامبر، امامان و اولیاء الهی، بهترین راه است برای ارتقاء و رشد و آماده شدن برای حساب و کتابی آسان در قیامت.
👈 در ادامه می فرموده: قیامت نزدیک است. یعنی سریعتر و بدون فوت وقت، خود را به سنجشهای اعمال نزدیک کنیم و در الگوگیری الهی با سرعت عمل نماییم.
👈 سپس، به موضع گیرى کفار و مؤمنان در برابر آن، پرداخته مى فرماید:
🌹يَسْتَعْجِلُ بِهَا الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِهَا ۖ وَالَّذِينَ آمَنُوا مُشْفِقُونَ مِنْهَا وَيَعْلَمُونَ أَنَّهَا الْحَقُّ ۗ أَلَا إِنَّ الَّذِينَ يُمَارُونَ فِي السَّاعَةِ لَفِي ضَلَالٍ بَعِيدٍ.
کسانیکه به قیامت ایمان ندارند در بارهء آن شتاب مى کنند ( استهزاء می کنند و فرصتها را غنیمت نمی شمارند). ولى آنها که ایمان آورده اند پیوسته از آن هراسانند، و مى دانند آن حق است. آگاه باشید کسانیکه در قیامت، القاى تردید مى کنند، در گمراهى عمیقى هستند. ۱۸ شوری.
👈 👈 لحظهء قیام قیامت، بر همه پوشیده است، حتى بر پیامبران مرسل و فرشتگان مقرب خدا، تا هم وسیلهء تربیت مداوم باشد براى مؤمنان، و هم آزمون و اتمام حجتى براى منکران، ولى در اصلِ وقوع آن جاى تردید نیست.
👈 تعبیر به ضَلال بَعِیْد، اشاره به اینست که، گاه انسان راه را گم مى کند اما چندان فاصله با آن ندارد، با مختصر تلاش و جستجو ممکن است راه را پیدا کند، اما گاه چنان فاصلهء او زیاد است که دیگر، پیدا کردن راه براى او مشکل یا غیرممکن است.
🌸 در پایان، حدیث جالبی از پیامبر بزرگوار اسلام مى خوانیم که بی ارتباط با سنجش در روز قیامت نیست:
مردى به رسول خدا عرض کرد:
مَتَى السّاعَةُ؟ روز قیامت کِى خواهد بود؟
پیامبر فرمودند:
إِنَّها کائِنَةٌ فَما أَعْدَدْتَ لَها؟: قیامت خواهد آمد. براى آن، چه تهیه کرده اى؟
عرض کرد: حُبُّ اللّهِ وَ رَسُولِهِ. سرمایهء من، محبت خدا و پیامبر اوست.
پیامبر فرمودند: أَنْتَ مَعَ مَنْ أَحْبَبْتَ: تو با کسى خواهى بود که او را دوست دارى.
تفسیر مراغی، ج۲۵، ص۳۲.
✅ 👈 بنابراین در انتخاب آن چیز و آن کسیکه به آن علاقه مند میشویم، خوب دقت کنیم که با همان محشور خواهیم شد.