⁉️شبهه
چرا مردم نامه داخل چاه جمکران میاندازند مگر امامزمان عج داخل آن چاه است؟
پاسخ شبهه:
🔶 اول: بنا بر روایات اهلبیت علیهمالسلام اصل نوشتن نامه برای برآورده شدن حاجات و انداختن آن در آب جاری یا چاه آب یا رودخانه و... شرعی و درست است.
🔻 امام صادق علیهالسلام فرمودند: «ثم تطوي الرقعة و تجعلها في بندقة طين ثم اطرحها في ماء جار أو في بئر فإنه سبحانه يفرج عنك؛ نامه را میپیچی و در میان گل قرار میدهی و در آب جاری یا چاه میاندازی، همانا خدای سبحان گشایشی حاصل میفرماید». [1]
🔻 یا در روایت دیگری آمده است: «ارمها فی النهر أو البئر أو الغدیر تقضى حاجتک إن شاء الله تعالى؛ نامه را در رودخانه یا در چاه و یا چشمهای میاندازی خداوند انشاءالله حاجت شما را برآورده میکند». [2]
🔻 بنابراین برای گرفتن حاجت، نوشتن نامه و انداختن آن در چاه یا رودخانه مشکلی ندارد.
🔷 دوم: اما اینکه نامه را باید فقط در چاه جمکران انداخت درست نیست؛ چون در هر آب رودخانه یا چاهی میتوان نامه انداخت و اینکه چاه جمکران چاهی باشد که امام زمان عج فقط آنجا سر بزند یا به دستور امام زمان عج آن چاه حفر شده باشد، درست نیست.
🔶 سوم: وقتی انسان در مسجد جمکران است چون یک مکان معنوی است و منتسب به امام زمان عج است بیشتر حس و حال معنوی به او دست میدهد و دل و قلبش را بهتر با خدا یکی میکند به این خاطر بهتر میتواند با خدا و امام زمان عج صحبت کند. و معمولا روی نامه انسان راحتتر حرف دلش را میزند به این خاطر متولیان و خادمین مسجد آن چاه را آنجا حفر کردند تا مردم درخواستهای خود را برای امام زمان عج بنویسند و داخل چاه بیندازند.
🔷 چهارم: هر چند وقت یکبار نامههایی که داخل چاه جمکران میاندازند را خادمین آن جمعآوری میکنند.
🔶 پنجم: خود متولیان مسجد جمکران با زدن بنر و اطلاعیه در نزدیکی آن چاه به مردم اعلام کردند که این چاه قداست خاصی ندارد و مردم میتوانند نامههای خود را در داخل هر چاه آب یا رودخانهای بیندازند.
🔷 ششم: نکته دیگری که شاید کمتر به آن توجه شود این است که وقتی کسی نامهای برایخدا یا برای امامزمان عج مینویسد و آن را میپیچد و داخل چاه آب یا رودخانه میاندازد امکان دارد خدا کسی را مأمور کند تا نامه را بگیرد و او مشکل طرف را برطرف کند همانطور که این اتفاق افتاده و کسی در حرم امام رضا علیهالسلام نامه انداخته و خادمین نامه را خواندند و رفتند مشکل طرف را حل کردند.
🌐 منابع:
[1] ـ مسند الإمام الصادق أبي عبد الله جعفر بن محمد(ع)، عزيز الله عطاردي، ج 8، ص 370.
[2]ـ بحارالانوار، مجلسی، ج 102، ص 235.
📎
#نوجوان
📎
#پاسخ_به_شبهات
📎
#نامه_چاه_جمکران؟
⊰❀⊱━⊰﷽⊱═━━━━━━═━⊰❀⊱
#جهادتبیین📲
#فضای_مجازی
#سوادرسانه📱
#گام_دوم🇮🇷☫
🇮🇷🚀🇮🇱
👇🆔لینک کانال یاوران امام زمان (عج) :
https://eitaa.com/joinchat/2248409099Cb908bf49ce
#بهشتی_میشودهرکس_حسینی_ست