🚨انتقاد عمومی از دفتر رهبر را کالای قاچاق نکنید!
◾️جایگاه بیت رهبری در اسلام
اسلام ناب یعنی باور به «اهلبیت»، پس «بیت رهبر» جایگاه بیمانندی دارد. ما این مفهوم را در کنار مفهوم «دفتر رهبر» بازخوانی میکنیم.
رویه این است که برترین مردان، برترین زنان را برگزینند (الطَّیِّباتُ لِلطَّیِّبین. نور، آیه ۲۶)، و رویه این است که از این برترین زنوشوی، بهترین فرزندان نیز با نطفه و لقمه و تربیت بهینه پروریده شوند.
پس، طبعا «بیت رهبر» و دفتر رهبر مفاهیمی نزدیک به هم میشوند؛ هرچند که برخی افراد خانواده، از «اهلبیت» یا «اهل دفتر رهبر» استثناء میشوند. با چنین جایگاهی برای «بیت رهبری»، رهبر باید در انتخاب همسری که بد است یا گمانی بر بد شدن وی در آینده است، خودداری کند تا «بیت رهبر» از خائن و دشمنیار پیراسته باشد.
◾️بیت رهبریِ حضرت نوح، لوط و محمد (ص)
چرا حضرت نوح و لوط همسران خائن و دشمنیار خود (تحریم، ۱۰) را پیش از این خیانتها طلاق ندادند؟ البته خیانتها ناموسی نبود.
چرا پیامبر خاتم (ص) پس از خیانت دو تن از همسرانش در رساندن اطلاعات حساسِ به باند کودتا (تحریم، ۳) آنها را طلاق نداد؟ با اینکه خدا آنان را به طلاق تهدید کرده بود. (تحریم، ۵)
پس حتی اگر یک رهبری معصوم باشد، نباید «بیت رهبر» را پیراسته از لغزش بدانیم؛ چه رسد به اینکه آن را «حجت» بدانیم! از همین رو، آیه تطهیر برای برخی از افراد بیت پیامبر خاتم آمد تا آنها را از این قاعده، استثناء کند.
◾️فرهنگ نقد
ولی برخی خوبان، هرگونه نقد «دفتر رهبر» را به معنای تضعیف رهبر و ناتوانی ایشان در مدیریت میپندارند؛ با اینکه خود رهبر بر فرهنگ نقد عمومی و نیز نقد دفتر رهبر، پافشاری میکنند:
«آنگاه که نخبگان ما نقطه تعادل میان "هرجومرج و دیکتاتوری" را شناسائی و تثبیت کنند، دوران جدید آغاز شده است. نباید از "آزادی" ترسید و از "مناظره" گریخت و "نقد و انتقاد را به کالای قاچاق" و یا "امری تشریفاتی" تبدیل کرد! چنانچه نباید بجای مناظره، به "جدال و مراء" گرفتار آمد و بجای آزادی، به دام هتاکی و مسئولیتگریزی لغزید... من عمیقاً متأسفم که برخی میان "مرداب سکوت و جمود" با "گرداب هرزهگوئی و کفرگوئی"، طریق سومی نمیشناسند و گمان میکنند که برای پرهیز از هریک از این دو، باید به دام دیگری افتاد.» ۱۶ بهمن ۸۱
◾️ نقد عمومی
امام خامنهای: «گاهی اوقات انتقاد باید "عمومی هم" باشد؛ ما همیشه معتقد نیستیم که انتقاد باید درِگوشی باشد؛ نه، گاهی هم باید عمومی باشد! امّا اینکه ما به نحوی انتقاد بکنیم که آن شنوندهی انتقاد به تعبیر رایج، بندِ دلش پاره بشود و بگوید دیگر همه چیز از دست رفت، پدرمان درآمد، اینجوری نباید انتقاد بکنیم.» ۱۵ شهریور ۹۷
◾️ نقد دفتر رهبر
ولیّامر: «آنچه [از نقدها] مربوط به دفتر رهبری است ممکن است بعضی وارد باشد، بعضی وارد نباشد؛ لکن نفس این نگاه نقّادانه را من ۱۰۰٪ تأیید میکنم.» ۱۷ خرداد ۹۶
اگر کسی در «دفتر رهبر» اشتباهی ناخواسته بکند یا آگاهانه بلغزد یا دچار رگههایی از نفوذ محاسباتی شود و ما آنان را نقد بکنیم، آیا این یعنی ما آنان را نفوذی میدانیم؟
آیا هر یک از اعضای دفتر رهبر در ردههای گوناگون، یا باید معصوم باشند یا نفوذی هستند؟! این چه سخنی است! حتی اگر یکی از اعضای دفتر رهبر خائن از آب در بیاید، آیا این به معنای نفی صلاحیت رهبر در مدیریت است؟
◾️«سیاست عظیم مکتوم الهی»
از سوی دیگر، گاهی ما نیز «اهل بصر و صبر» نیستیم و نمیدانیم که گاهی باید «کجدار و مریز» کار کرد؛ چنانکه پیامبر خاتم (ص) برخی خائنین در «بیت رهبر» را کنار نزد. اگر رهبر امروز ما نیز چنین کند، نه از سر ناآگاهی یا ترس، بلکه از روی بصیرت و صبر الهی است.
◾️ما چه باید بکنیم؟
رهبرمان «جهاد تبیین» را کار ما دانستند! پس باید درباره اشتباهات برخی، آلودگی برخی به رگههایی از نفوذ محاسباتی، خیانتهایی مانند «قتلگاه مجازی» و «عقبنشینی غیرتاکتیکی در برابر جنگ دستگاههای جاسوسی دشمن با عفاف و حجاب و نیز تحریف سخنان رهبر در برخی جاها، روشنگری بکنیم.
🌾 تا انقلاب مهدی، نهضت ادامه دارد!