🔴🆕 انتصابات دقیقه ۹۰ در وزارت خارجه؛
رابط انگلیس به تهران بازمیگردد/ کریمی قدوسی: ظریف سفرا را تغییر ندهد؛ آنها را برمیگردانیم
-در حالی که دولت منتخب آماده انتقال قدرت بوده و نماینده سید ابراهیم رئیسی در وزارت خارجه مستقرشده است؛ ظریف در اقدامی عجیب دست به تغییر و تحول زده و سفیر ایران در انگلستان را عوض کرد. البته تغییرات در وزارت خارجه منحصر به این نبوده و جابجاییهای دقیقه ۹۰ دیگری نیز در جریان است.
فروردینماه امسال حمید بعیدی نژاد اعلام کرد که مأموریتش در لندن پایانیافته و بهزودی سفارت را تحویل میدهد. باوجودآنکه ظریف بهخوبی میدانست برگزاری با آبرو و پرشور انتخابات در خارج از کشور از اهمیت به سزایی برخوردار است؛ اما با رها کردن مراکز رأیگیری خارج از کشور به حال خود عملاً باعث شد گروههک های جنایتکار بتوانند برای شهروندان ایران مزاحمت ایجاد کرده و در برخی حوزهها تروریستها رأیدهندگان ایرانی را ضرب و شتم کنند.
ازجمله در کشور انگلستان که همکاری پلیس با تروریستها در چند شهر باعث خلق صحنههای ناراحتکننده شده و سفارت ایران با در نظر نگرفتن تمهیدات لازم، عملاً راه را برای اقدامات خبیثانه دشمن هموار کرد.
در آن زمان ظریف نهتنها دلنگران نبودن سفیر در لندن نبود، بلکه سفارت ایران را بلاتکلیف کرد. حالا در دقیقه نود وزیر خارجه دولت روحانی به فکر انتخاب سفیر در انگلستان افتاده و محسن بهاروند معاونش را به دیدار و دیار ملکه فرستاده است
https://chat.whatsapp.com/G6sEPwgvQUf4HoCSKd8rrh
برخی کارشناسان سیاست خارجه این اقدام دقیقه نودی ظریف را تلاش برای کارشکنی دولت مستقر عنوان کرده و اقدام ظریف را غیرحرفهای خواندهاند، برخی دیگر نیز انتصابات جدید را مشکوک دانسته و آن را نشانهای از خروج سرپلهای غربیها تحت عنوان سفیر و دیپلمات از کشور می دانند.
روز گذشته رضا سراج کارشناس ارشد مسائل سیاسی در یک توییت قابلتوجه مینویسد: شبکه همکار داخلی غرب در ایران با انتصابات خارج از عرف و در دقیقه نود، در حال خارج کردن سرپلهای خود از کشور است که بارزترین این تحرکات را در وزارت خارجه میتوان دید
میخواستند وزارت خارجه آمریکایی شود
جواد کریمی قدوسی نماینده مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی درباره انتصابات شبانه و خارج عرف وزیر خارجه به مشرق میگوید: ظریف ساختار وزارت خارجه را بهصورت کامل تغییر داد، از ایشان شنیدهام که میگفتند الگوی من وزارت امور خارجه آمریکا است.
قدوسی با تشریح تغییر ساختار وزارت خارجه گفت: این تغییرات آشفتگی شدیدی در وزارت خارجه ایجاد کرد؛ لازم است وزیر خارجه جدید در اولین اقدام بار دیگر ساختار بههمریخته و بلاتکلیف موجود را تغییر دهد. نکته جالب آنکه ظریف از بدنه کارشناسی و تخصصی در مسائل بینالملل و مذاکرات برجام استفاده نکرد و بهجز آقایان عراقچی و تختروانچی از بدنه حقوقی وزارت خارجه فردی از وزارت خارجه در مذاکرات حاضر نبود.
مدال گرفتههای برجامی سفیر شدند
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به اینکه انتخاب سفرا در دوره ظریف کارشناسی شده نبود گفت:بارها به ظریف ایراد گرفتیم که با کدام سازوکار سفیر انتخاب میکند؛ جالب اینکه کسانی که مدال برجامی گرفتند گرفتد با یک تشویق ویژه در جایگاهی قرار گرفتند که در قواره آنها نبود؛ ازجمله آقای تخت روانچی بهعنوان نماینده ایران در نیویورک انتخاب شد، یا آنکه آقای بعیدی نژاد بعد از امضای برجام بهعنوان پاداش سفیر ایران در لندن شد.
کریمی قدوسی ادامه داد: مجلس هشتم و نهم مجلس مصوبهای داشت که رابطه ایران با دولت خبیث انگلیس تا حد صفر تنزل پیدا کند؛ در آن زمان رابطه تهران و لندن در حد کاردار بود؛ این مصوبه جزء تصمیمات کلان نظام و شورای عالی امنیت ملی بود؛ اما آقای ظریف و روحانی در اولین قدم دوباره سطح روابط با انگلیسیها را ارتقاء داده و سفیر مبادله کردند.
قدوسی افزود: انگلیسها درازای آن، به جای فرستادن دیپلمات، یک مأمور امنیتی را به تهران فرستادند و اخیراً او را با یک افسر اطلاعاتی دیگر جابهجا کردهاند. ما هیچگاه متوجه نشدیم که چرا باید بهپای اروپاییها اینهمه هزینه کنیم درحالیکه در منطقه ظرفیتهای زیادی برای کار داشتیم.
من مطلع هستم که پستهای سازمانی سفارتخانههای ایران در اروپا تکمیل است؛ اما در اتفاقی عجیب هرروز دیپلمات و کادر جدید به اروپا میفرستند؛ این اتفاق در حالی روی میدهد تنها حدود ۲ درصد از تجارت ایران با اروپا بوده و ۹۸ درصد دیگر آن با شرکای منطقهای و شرق آسیا (چین و هند) صورت میگیرد. مجلس خروج برخی افراد تحت عنوان دیپلمات در روزهای پایانی دولت روحانی را رصد خواهد کرد.
سفیر جدید را برمیگردانیم
قدوسی با اشاره به این موضوع که دست زدن به جایگاه سفرا در شرایطی که دولت روحانی باید قدرت را تا یک ماه دیگر به دولت منتخب منتقل کند گفت: ما ا