📌
#خبر_ویژه
🔹
اسکات ریتر: جهش راهبردی ایران نشانه شکست راهبرد غرب است
🔸افسر اطلاعاتی سابق آمریکا میگوید: تلاشهای غرب برای محدودسازی اقتصادی و نظامی ایران، این کشور را متوجه شرق کرد. این روابط، ایران را در سالهای آینده، بهعنوان یک قدرت فرا منطقهای بازتعریف میکند و همراه با تقویت جایگاه منطقهایاش در خاورمیانه، نفوذ جهانیاش را هم گسترش میدهد.
اسکات ریتر: جهش راهبردی ایران نشانه شکست راهبرد غرب است
افسر اطلاعاتی سابق آمریکا میگوید: تلاشهای غرب برای محدودسازی اقتصادی و نظامی ایران، این کشور را متوجه شرق کرد. این روابط، ایران را در سالهای آینده، بهعنوان یک قدرت فرا منطقهای بازتعریف میکند و همراه با تقویت جایگاه منطقهایاش در خاورمیانه، نفوذ جهانیاش را هم گسترش میدهد.
اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعات در سپاه تفنگداران ایالات متحده بوده و 12 سال در این سمت خدمت كرد. وی ضمن تحلیلی در «انرژی اینتل» نوشت: دههها تحریم علیه ایران، همراه با دشمنی آشکار ایالات متحده، ایران را از مسیر تاریخیِ متمایل به غرب، به سمت روابطی تازه با روسیه، چین، منطقه یوروآسیا و جنوب در حال توسعه (آفریقا و آمریکای جنوبی) سوق داده است. این چرخش، در تحکیم روابط نظامی با روسیه و عضویت ایران در سازمانهایی بازتاب میدهد که بهعنوان جایگزینی برای سلطه ژئوپولیتیک غرب طراحی شدهاند. این چرخش ایران، یک «تغییردهنده» بازی است که روابط راهبردی جهانی را برای سالهای آینده، بازتعریف خواهد کرد.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، ریتر میافزاید: این تحول پرسشهایی را درباره پیامدهای این رابطه به پیش میکشد، هم از زاویه امنیت منطقهای و هم از زاویه ژئوپولیتیکی گستردهتری همچون جنگ ادامهدار میان روسیه و اوکراین. چرخش ایران در یک دهه گذشته به سمت شرق و جنوبِ رو به توسعه، از اهمیت ژئوپولیتیک راهبردیای برخوردار است چرا که مفاهیم اقتصادی و امنیتی دیرپایی را بازتعریف میکند که بهعنوان عناصر ثابت در ارزیابی روابط خاورمیانه در دهههای پس از انقلاب 1979 ایران عمل میکردند. چرخش به سمت روسیه و یوروآسیا، بر این واقعیت تاکید دارد که تلاشهای غرب برای محدود کردن اقتصادی و نظامی ایران، شکست خورده است. از این گذشته، ایران با آزادکردن خود از محدودیتهای ساختار سیاست غربگرا، فرصتهایش برای رشد اقتصادی و تقویت نفوذ و جایگاه منطقهای و جهانی اش را گسترش داده است.
از نظر تاریخی، سقوط شوروی و از میان رفتن مرزهای گسترده مشترک میان ایران و روسیه، در زمره عواملی بود که هراس ایران از روسیه را زایل کرد و فرصتهای همکاری میان دو طرف را فراهم آورد. این فرصتها در دهه 1990 که ایران و روسیه، هردو، با سیاستهای غربی روبهرو شدند که خواهان محدودسازی و بازدارندگی آنها بود، بیشتر خود را نشان داد....
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/260078/
#ابصرالناظرین ✅
https://eitaa.com/joinchat/770113630C2717e14c03 ایتا
https://splus.ir/joingroup/AAmYixznGq2xHi9dpVCF_g سروش
https://ble.ir/bleirjoinmxzjodrjyt بله