💠 در محضر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی:
◀️ ضرورت مراقبت بر اعمال
🔰 «خشیت» همان خوف همراه با مراقبت و خودنگهداری است؛ یعنی اینکه انسان همراه با هراس و ملاحظه ای که دارد، مراقب اعمال خویش باشد و خودنگهداری کند.
🔰 انسان هرگز نمی تواند بدون مراقبت دقیق در اعمال، به پایان کار خویش امیدوار باشد، زیرا اگر مراقب آنها نباشد، چه بسا در لحظاتی از عمر، ایمان وی تباه گردد و چه بسا بر اثر بیداری و هشیاری در لحظاتی از آن، بتواند همه لغزش های احتمالی خود را ترمیم کند، پس باید به عاقبت کار خویش بیندیشد به رحمت او هم امیدوار باشد.
🔰 طبیعت پرانرژی جوان که بهترین ابزار صعود او به درجات والای مادی و معنوی است، اگر به فرمان عقل درنیاید، خود سرچشمه فسادگری می شود که نیروی جوانی را به بیراهه می برد و ضایع می کند. ارتباط دائمی با خدای بزرگ و مراقبت همیشگی، بهترین راه صیانت از نعمت جوانی است.
🔰 مراقبت این است که انسان کاملاً «رقیب» باشد. «رقیب» یعنی کسی که «رقبه» (گردن) می کشد، تا اوضاع را زیر نظر داشته باشد. انسان باید رقیب و مراقب خود باشد و بر اعمال خود، اشراف داشته باشد که چه می کند؛ به این معنا که اگر تصمیم گرفت کار خوبی انجام بدهد، زود این تصمیم را اجرا کند و اگر تصمیم گرفت کار بدی انجام دهد، فوراً از آن برگردد. البته هر تصمیم را هم که گرفت و هرکاری را انجام دهد، ثبت کند، تا در محاسبه، سودمند باشد.
احادیث الطلاب
🆔
@ahadis_tollab