💡یار کشی سیاسی
🔸این روزها تناقضات رفتاری و عملی سران کشورهای منطقه به یکی از ابهامات فضای مجازی و حقیقی کشور تبدیل شده فی المثل:
🔸_عبدالله دوم "پادشاه اردن" با شعار حمایت همه جانبه از فلسطین، خبرساز شد ولی در عمل مانع از اصابت مو.شک های عراق به مواضع ۱سر۱ئیلی میشود و پایگاه های نظامیش را مکان انتقال تجهیزات نظامی به ۱سر۱ئیل قرار میدهد!
🔸عربستان در یک ماه گذشته نشستی درسطح سران برگزار کرد و با صدور بیانیه قاطع، رسماً
#اسرائیل را غاصب و نامشروع خواند، همچنین مجدداً کشورهای جهان اسلام را فراخوانده تا در جده نشست جدیدی برگزار کند؛ اما همین عربستان مانع اصابت موشک های یمن به مواضع آمریکا و ۱سر۱ئیل میشود!
🔸_ترکیه از تامین کنندگان سوخت و انرژی صهاینه است ولی "فیدان" حاضر به استقبال گرم از بلینکن نشد و اردوغان به بهانه سفر استانی به استقبال وی نرفت و معاون استاندارش را برای استقبالی سرد از وزیرخارجه آمریکا فرستاد.
🔸این تناقضات سیاسی در مصر نیز مشهود است؛ حتی به شورای همکاری خلیج فارس هم رسیده!
سوال: عامل این تناقضات سیاسی چیست؟ چرا باتماس تلفنی رئیسی یا سفر امیرعبداللهیان، وزنه سیاست کشورهای عربی به سمت
#حماس سنگین میشود ولی پس از سفر بلینکن ورق بازی برمیگردد؟
در دهه گذشته ۱سر۱ئیل وآمریکا از شکافی که در روابط ایران و سایر کشورهای منطقه ایجاد شد نهایت بهره را بردند و به نفع خود، یارکشی کردند! آنچه امروز در کنش ها و واکنش های جهانی، شاهدش هستیم نتیجه سیاست خارجه فشل
#ظریف است.
🔸برای ادعای خویش به دهه ۹۰ اشاره میکنم: «سال ۹۷ قطر موفق شد با حمایت ایران و ترکیه از تحریم های گسترده عربستان و ۳کشور دیگر خارج شود، حتی بدون پذیرفتن و اجرا کردن شروط مطرح شده، برنده مناقشه شد! امروز میبینیم قطر برخلاف دیگر کشورهای عربی، ازحامیان
#فلسطين است و در زمین ایران بازی میکند تا آنجاکه قراراست باایفای نقش میانجیگری، طرفین دعوا را به توافقی برای آتشبس و مبادله اسرا نزدیک کند»
🔸الغرض، ظریف احمق نیست، منافق است. خود میداند با محور قراردادن کدخدا و پشت کردن به سیاست های حسن همجواری معظم له، چگونه ایران را تضعیف، ومنطقه غرب آسیا را تکه پاره کرد و در دهان کفتار گذاشت!
🔸امروز اگر میبینید ریاض، اردن، امارات، ترکیه، مصر و.. با یک تماس تلفنی تغییر موضع میدهند نتیجه دیپلماسی التماسی دکتر «ضعیف» است.
🔸به لطف الهی و بصیرت مردم در
#انتخابات ۱۴۰۰، دولت سیزدهم درحال ترمیم این خلاء ها و گسل هاست؛ فی المثل اکثر رسانه ها و تحلیلگران، سفر رئیسی به تاجیکستان و ازبکستان را سفراقتصادی مطرح کردند[انعقاد ۱۸ سند و تفاهم نامه و ۱۰ برابر شدن حجم تبادلات اقتصادی ایران_تاجیکستان تنها در ۱سال گذشته!]
🔸اما یکی از اهداف اصلی این سفرها رقابت بر سر جایگاه و وزن کشورهاست. دولت تلاش میکند درقالب سفرهای منطقه ای، تفاهم نامه های اقتصادی و دیدارهای دیپلماتیک، جذب حداکثری کند یعنی با تمرکز بر اشتراکات حداقلی میان ایران و سایر کشورهای منطقه و جهان، شکاف ها و خلاء های ایجاد شده را پر کند تا نفوذ آمریکا و ۱سر۱ئیل در غرب آسیا کمتر شود زیرا در نظم نوین جهانی، اسلام سیاسی محور تبادلات جهانی خواهد بود.
✍خانم تحلیلگر
https://eitaa.com/ahlghalam