✅پاسخ حضرت آیت الله مکارم به سوالاتی پیرامون عصر ظهور
🔹 حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی به سئوالاتی درباره عصر ظهور پاسخ داده اند.
به گزارش شفقنا، متن پرسش و پاسخ به شرح زیر است:
وضعیت «امنیت اجتماعى» در عصر ظهور چگونه است؟
امام مهدى(عج) پدیدآورنده «امنیت اجتماعى» است؛ امنیت در بُعد اقتصادى، سیاسى، دفاعى، فرهنگى و غیره که شرط لازم رشد و تکامل فرد و جامعه است. بنابراین بشریت دارای امنیتی می شود که در تمام دوران تاریخ مانند آن را به خود ندیده است.
آیا در عصر ظهور امام زمان(عجل الله تعالی فرجه)، زندگى بشر سامان مى یابد؟
در زیارت نامه ها و روایاتى که درباره حضرت مهدى(عج) و عصر ظهور رسیده به زندگى اصیل و درست انسان در پرتو فروغ جاودانه تعالیم امام مهدى(عج) اشاره شده است. در زیارتى درباره ایشان مى خوانیم: «سلام بر بهار زندگى مردمان و طراوت روزگاران».
آیا در «عصر ظهور» همه مردم یک عقیده و مرام خواهند داشت؟
بر اساس روایات وارده در «دوران ظهور» و روزگار دولت عدل مهدوى(عج) جهان بینى واحدى بر جهان حاکم مى گردد و راه و روش و برنامه ها یکى می شود و یکپارچگى و یگانگى واقعى در عقیده و مرام پدید مى آید و مردمان همه یکدل و یک زبان به سوى سعادت و صلاح حرکت مى کنند.
حضرت مهدى(عجل الله تعالى فرجه) در «تقسیم اموال» چگونه رفتار خواهد کرد؟
برنامه حضرت مهدی(عج) در «تقسیم اموال»، رعایت و اجرای «اصل مساوات» میان همه است. پیامبر(ص) در این باره فرمودند: «او مال را درست تقسیم مى کند. مردى پرسید: درست چگونه است؟ فرمود: میان همه به طور مساوى».
رفتار آزادی خواهان چه نقشی در نوع عملکرد ظالمان دارد؟
در طول تاریخ، زیاده خواهی و عدم تسلّط بر امیال و خواهش های نفسانی، یکى از دلایل اصلی ظلم، بلکه شایع ترین آنها است. هنگامی که انسان نتواند امیال درونی اش را تربیت و مدیریت کند، به ناچار براى ارضاى آن از حدّ خویش تجاوز می کند و حقوق دیگران را پایمال می نماید. اسطوره و نماد عدالت خواهی، یعنی امام حسین(ع)، یکی از اهداف اصلی قیام خود را ظلم ستیزی قرار داده؛ و حضرت مهدی(عج) نیز تکمیل کننده راه و نهضت اوست.
چرا فلسفه انتظار ما به مشکلاتمان گره خورده است؟
انتظار عامل تخدیر کننده ای نیست که موجب انفعال شیعه در برابر مشکلات و حواله دادن شان به آینده ای نامعلوم شود. برعکس، شیعیان همواره با استمداد از آموزه های قرآنی که سرنوشت بشر را در دستانش معرفی می کند به اصلاح مشکلات خود پرداخته اند. بر همین اساس ظهور را فقط به معنای فرصتی برای رفع مشکلات شان نمی دانند و شمایل آن را زمانه ای برای به فعلیت رسیدن همه جنبه های انسانی و آسمانی وجود انسان به عنوان خلیفه الله در زمین ترسیم می کنند. جنبه هایی که حتی در پیشرفته ترین کشورها هم به منصه ظهور نرسیده است و زاییده عشق آدمی به آگاهى، زیبایى و نیکى است. ظرفیت های به فعلیت نرسیده جامعه بشری برای ایستادن در بالاترین نقطه کمال این حوزه های سه گانه خود دلیل این است که باید روزی حکومتی عادلانه بر جهان حاکم شود که آنها را برآورده سازد.
وظیفه شیعیان برای نزدیک شدن «ظهور» حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه) چیست؟
ظهور امام زمان(عج) وابسته به فراهم شدن مقدمات و شرایط خاصى است، از قبیل: 1. خود را اصلاح نموده و با شرایط حکومت و عصر ظهور وفق دهیم. 2. در جامعه، براى ظهور حضرت زمینه سازى کنیم و در صدد اصلاح مردم در حد توان خود برآییم تا شرایط فراهم شود. 3. هرگز دعا و استغاثه به درگاه الهى را فراموش نکنیم که مطابق روایات در ظهور حضرت تأثیر بسزایى دارد.
چرا شیعیان از تعیین «وقت ظهور» منع شده اند؟
به چند جهت نباید برای «ظهور» وقت تعیین کرد: 1. هیچ روایتى وقت دقیق یا حتی غیر دقیقِ ظهور را بیان نکرده است. 2. ممکن است در وقت ظهور، بداء حاصل شود. 3. این گونه خبرها نسبت به زمان ظهور که در خارج تحقق نمی یابد، مردم را به اصل ظهور بدبین می کند. 4. برخى روایات نیز از این کار نهى کرده اند
https://fa.shafaqna.com/?p=1537847
جزئیات 👆👆👆
🌍 | خبرگزاری بین المللی شفقنا
🆔
@shafaqna_com