🔴 چرا رادیو فارسی و عربی رسانه سلطنتی انگلیس تعطیل میشود؟
💬
#الف
🔹 چند روز قبل بود که شبکه انگلیسی «بی بی سی» اعلام کرد رادیوهای زبان فارسی و عربی خود را تعطیل میکند. این درحالی است که رادیو فارسی و عربی بی بی سی از 84 سال گذشته تاکنون فعال بودهاند. بر اساس گزارش این شبکه بعد از اعلام خبر تعطیلی این رادیوها تاکنون 382 نفر از کارکنان آن در سراسر جهان بیکار شدهاند و این تعداد طی روزهای آینده بیشتر نیز خواهد شد.
🔸 مسئولان این سرویس خبری جهانی اعلام کردهاند که به دلیل مشکلات مالی و از آنجایی که به منظور ادامه فعالیت خود مجبورند 28.5 میلیون پوند در بخش خدمات بینالمللی صرفه جویی کنند تصمیم به تعطیلی رادیوهای زبان عربی و فارسی خود گرفتهاند. فارغ از اینکه استدلال مسئولان بی بی سی برای تعطیل کردن رادیوهای فارسی و عربی به دلیل مشکل مالی تا چه اندازه درست باشد یا غلط روشن است که این اقدام به معنای کمرنگ شدن فعالیتهای این شبکه جهانی در خاورمیانه نیست.
✅ برخی ناظران بر این باورند که اساسا مشکل مالی یک بهانه بوده و مسئولان سرویس جهانی بی بی سی در فکر جایگزین کردن یک ایده موثرتر برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی مردم فارسزبان و عربزبان هستند. آنگونه که خود مسئولان بی بی سی نیز اعلام کردهاند این شبکه قصد دارد بیشتر بر تولید محتوای دیجیتال متمرکز شود.
🔹 این تصمیم در زمانی صورت گرفته که بی بی سی در کنار دیگر شبکههای غربی و نیز رسانههای وابسته به عربستان سعودی همچون ایران اینترنشنال و شبکههای ماهوارهای ضد ایرانی در پی حوادث اخیر در ایران تلاش زیادی برای دامن زدن به اغتشاشات داشت اما عملکرد این رسانه انگلیسی به ویژه در بخش فارسی ، اهداف آن را محقق نکرد.
🔸 بی بی سی رسانه سلطنتی انگلیس محسوب میشود که در همه تحولات خاورمیانه و به ویژه جمهوری اسلامی ایران در صف اول فرافکنیها و فتنهافروزیها قرار دارد و در همکاری با سفارت انگلیس برنامههای زیادی برای تحریک آشوبهای اخیر در ایران داشت. از 8 دهه قبل یعنی سال 1319 که رادیو بی بی سی شروع به کار کرد، این رادیو تریبون اصلی سیاستگذاریهای انگلیس در ایران بود. به همین دلیل بسیاری با فعالیتهای بی بی سی و رادیو معروف آن در کشورمان آشنا هستند.
💢 نگاهی به سابقه فعالیتهای رادیو بی بی سی در ایران قبل از انقلاب و نیز تحرکات این سرویس جهانی برای نفوذ به فکر ایرانیان در دوره بعد از انقلاب نشان میدهد که دولت انگلیس تا چه اندازه برای تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی مردم ایران سرمایهگذاری کرده است. در دوره قبل از انقلاب انگلیسیها برای تعامل با ایرانیها و تاثیرگذاری بر افکار عمومی آنها کار سادهای داشتند اما بعد از انقلاب اسلامی مجبور شدند از ابزارهای مختلفی به این منظور استفاده کنند.
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
#اجتماعی
#قائمون