💠
#امامت_در_کودکی
🔹قبل از حضرت مهدی علیه السلام دو امام (امام جواد عليه السلام و امام هادی علیه السلام) قبل از سن بلوغ به مقام امامت نایل آمدند و این شاید خود به نوعی ایجاد آمادگی برای پذیرش امامت حضرت مهدی علیه السلام، در سن کودکی بوده است. اولین امامی که در سن کودکی به امامت رسید، نهمین پیشوای شیعیان بود و از آنجا که این مسأله در دوران امامت بی سابقه بود، ابتدا مورد پرسش و تردید عده ای قرار گرفت؛ ولی کم کم با هدایت های امام رضا عليه السلام و بیاناتی از خود آن حضرت، قلب شیعیان آرام گرفت.
🔸 معمر بن خلاد گوید: "اسم الرضا عليه السلام وكر شيئا فقال: ما حاكم إلى ذلك ما أبو جعفر قد أجلته مجلسی و صيته مکانی و قال انا اهل بیت وارث صاغونا عن أكابرنا القذة بالقذي.
" از امام رضا عليه السلام شنیدم که مطلبی راجع به امر امامت بیان کرد و سپس فرمود: شما چه احتیاجی به این موضوع دارید؟ این ابو جعفر است که او را به جای خود نشانیده و قائم مقام خود ساخته ام و فرمود: ما خاندانی هستیم که خردسالانمان مو به مو از بزرگسالانمان ارث می برند.» (الکافی، ج ۱، ص ۳۲۰، ح ۲.)
روایت یاد شده بیانگر این حقیقت است که مقام امامت، ربطی به کمی و یا زیادی سن ندارد،
🔸 صفوان بن يحيی گوید: به امام رضا عليه السلام عرض کردم: پیش از آنکه خدا ابی جعفر عليه السلام را به شما ببخشد، درباره جانشین تان از شما می پرسیدیم و شما می فرمودید؛ خدا به من پسری عنایت می کند. اکنون او را به شما عنایت کرد و چشم ما را روشن نمود. اگر خدای ناخواسته برای شما پیش آمدی کند، به که بگرویم؟ حضرت با دست اشاره به ابی جعفر فرمود که در برابرش ایستاده بود، عرض کردم: قربانت گردم، این پسر سه ساله است: فرمود: چه مانعی دارد عيسى عليه السلام سه ساله بود که به حجت قیام کرد.»
همان، ج ۱، باب الاشارة و النص على ابن جعفر الثانی)
🔸علی بن اسباط گوید: «امام محمد تقی علیه السلام را دیدم که به طرف من می آمد، من نگاهم را به او تیز نموده و به سر و پایش نگاه می کردم تا اندازه و قامتش را برای اهل شهر خود (شیعیان) وصف کنم در آن میان که من او را ورانداز می کردم، حضرت نشست و فرمود: «ای علی! خدا حجت درباره امامت را به مانند حجت درباره نبوت آورده و فرموده است: احكم نبوت را در کودکی به او دادیم»، «و چون به رشد، رسیده، و به چهل سالگی رسیده، پس روا است که به شخصی در کودکی حکم داده شود چنان که به یحیي عليه السلام داده شد و روا است که در چهل سالگی داده شود چنان که به یوسف داده شد.
(الکافی، ج ۱، ص ۳۸۴، ح ۷ و با اندکی تفاوت، الارشاد، ج ۲، ص ۲۹۲.)
╔═.🍃.═════╗
@alamatha
╚═════.🍃.═╝
http://eitaa.com/joinchat/3103653888C83153c787a