✳️کلیپ را ببینید
💢عقلانیت دینی ـ مدنی، زیربنای جهاد تبیین💢
🔹ما در جهاد تبیین بیش از هرچیزی نیازمند عقلانیتی دینی ـ مدنی هستیم که بتواند ضرورت توجه به یک مطلب را بر اساس انگارههای دینی و البته بر پایه نسبتی که با منافع فردی، خانوادگی و ملی دارد، تمام کند.
🔹اینکه یک کار در ابتدا برچسب
#کودک_آزاری بخورد و سپس به خوبی تبیین شود که کارهای به ظاهر هنری و جذاب فلان خواننده، یک کار سودجویانه و غیرمسئولانه در خصوص آینده فرزندان این مرز و بوم است که سلامت روانی آنها را نشانه رفته است؛ خیلی تفاوت دارد با اینکه در ابتدا این کار، برچسب تهاجم فرهنگی برخورد و بلافاصله در کلیشه این ور آبیها و آن ور آبیها صورت بندی شود و همه ماجرا به سیاست و مخالفان و موافقان جمهوری اسلامی تقلیل داده شود.
🔹این عقلانیت دینی ـ مدنی باید بتواند ضرورتهای کلامی و نظری را به صورت دغدغههای انسانی متبلور کند و از این طریق، ضرورتهای نظریِ اعتقادات دینی را به یک ضرورت و عقیدهی انسانی و اجتماعی مبدل سازد.
🔹جریان انقلابی باید به درستی بیاموزد که چگونه میتواند ارزشیهای دینی را در قالب تأمین و تضمین منافع فردی، اجتماعی و از همه مهمتر،
#منافع_ملی توضیح دهد و از این طریق، اراده عمومی و ملی را شکل دهد.
➖پینوشت 1:
یکسانانگاری منفعتخواهی با خودخواهی و همچنین یکسانانگاری منفعتخواهی با مادیگرایی و دنیاطلبی، دو مانعِ ذهنی شکلگیری عقلانیت دینی ـ مدنی است.
➖پینوشت2:
شکلگیری ملیت ایرانی با محوریت مذهب تشیع در دوره صفوی، فرصتی بیبدیل برای تفاهم و تبیین ارزشهای دینی در قالب منافع ملی فراروی ما قرار داده است.