سیمای قرآنی شهید سلیمانی ◇ قسمت ششم
¤ علی شیرازی
يَوْمَ لايُخْزِي اللهُ النَّبِيَّ وَ الَّذِينَ آمَنُوا مَعَهُ نُورُهُمْ يَسْعى بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَ بِأَيْمانِهِمْ يَقُولُونَ رَبَّنا أَتْمِمْ لَنا نُورَنا - در آیه ۸ سوره تحریم آورد: در آن روزى كه خداوند، پيامبر و كسانى را كه با او ايمان آوردند خوار نمىكند؛ اين درحالى است كه نورشان پيشاپيش آنان و از سوى راستشان در حركت است، و مىگويند: «پروردگارا! نورِ ما را كامل كن».
این درخواست انسان های با تقوا و خود ساخته است. انسان هایی که بر هوای نفس پا گذاشتند و تنها در راه مستقیم الهی حرکت کردند.
◇ راه نجات
در آیه ۲ سوره طلاق فرمود: وَ مَنْ يَتَّقِ اللهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً - و هركس تقواى الهى پيشه كند، خداوند راه نجاتى براى او فراهم مىكند.
در آیه ۶۹ سوره عنکبوت هم آورد: والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا - و کسانی که در راه ما خالصانه جهاد کردند، بی تردید آنان را به راه های خود، راهنمایی می کنیم.
شهید سلیمانی، مجاهد باتقوایی بود که خدا وی را به راه راست رهنمون ساخت و او را از حرکت در مسیر شیطان و طاغوت بازداشت. به او بصیرت و فرقان داد. چشم باطنی اش را باز کرد و حقایقی از عالم عرفان را برای او آشکار ساخت.
قاسم، ثارالله شد و محو در جمال معشوق گشت. بینا شد و چشم حقیقت بینش، بینش و گرایش او را بیمه کرد.
◇ بصیرت
در آیه ۷۳ سوره فرقان هم آورد: وَ الَّذينَ إِذا ذُكِّرُوا بِآياتِ رَبِّهِمْ لَمْ يَخِرُّوا عَلَيْها صُمًّا وَ عُمْياناً - و كسانى كه هرگاه آيات پروردگارشان به آنان گوشزد شود، كروكور روى آن نمىافتند.
با بینش کامل و با بصیرت، پیش می روند. تسلیم شیطان نمی شوند. تسلیم هوای نفس نمی شوند. از بیت نفسانی هجرت می کنند.
در آیه ۱۰۰ سوره نساء فرمود: و من یخرج من بیته مهاجرا الی الله - هر کس در راه خدا مهاجرت کند.
مراد از این هجرت، هجرت از بیت نفسانی و شیطانی است. وقتی بر نفس غالب شد، خطا نمی کند. گناه نمی کند. حاج قاسم به این نقطه رسید و فانی در الله گشت. در نقطه فنای فی الله، جز عبودیت و بندگی چیزی مشاهده نمی شود.
◇ پاکدامنی
درآیه ۵ سوره مومنون، ویژگی چنین افرادی را بیان می کند و می فرماید: وَ الَّذينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حافِظُونَ - و آنها كه دامان خود را حفظ مىكنند.
شهید حاج قاسم سلیمانی با هجرت از بیت نفسانی، بر خطا و گناه، خط بطلان کشید و دامان خود را از آلودگی حفظ کرد.
آلوده به ریا نشد. آلوده به ربا نشد. آلوده به گناه نشد. آلوده به شهوت نشد. آلوده به شهرت نشد. آلوده به دنیا نشد.
◇ حدود الهی
او تابع فرمان خدا بود. در اوج نبرد و جنگ با دشمن، حتی حدود الهی را رعایت می کرد. اگر در عراق یا سوریه مجبور بود در خانه ای سکونت کند، حتما به حکم خدا توجه داشت.
در نامه ای به یک سوری نوشت: من برادر کوچک شما، قاسم سلیمانی هستم. حتما مرا می شناسید. ما به اهل سنت در همه جا خدمات زیادی انجام داده ایم. من شیعه هستم و شما سنی هستید. از قرآن کریم و صحیح بخاری و دیگر کتب موجود در خانه شما متوجه شدم که شما انسان های با ایمانی هستید. اولا از شما عذر می خواهم و امیدوارم عذر مرا بپذیرید که خانه شما را بدون اجازه استفاده کردیم. ثانیا هر خسارتی که به منزل شما وارد شده باشد، ما آماده پرداخت آن هستیم. فکر می کنم ما و من مدیون شماییم؛ چرا که بدون اجازه شما در این خانه ماندیم. این شماره من در ایران است. امیدوارم تماس بگیرید. من آماده ام برای انجام هر کاری که شما بخواهید.
رهبر معظم انقلاب اسلامی می فرمایند: "شهید سلیمانی به شدت مراقب حدود شرعی بود. در میدان جنگ، گاهی افراد، حدود الهی را فراموش می کنند؛ می گویند وقت این حرف ها نیست؛ نه، او مراقب بود. مراقب بود که به کسی تعدی نشود؛ ظلم نشود. احتیاط هایی می کرد که معمولا در عرصه نظامی، خیلی ها این احتیاط ها را لازم نمی دانند؛ او احتیاط می کرد."
در اواخر عمر شریفش، مسئله نماز مسافر برایش پیش آمده بود. نمی دانست وقتی می خواهد به سوریه و عراق برود، در فرودگاه امام، نمازش در سفر اول تمام است یا شکسته است. از یکی از روحانیون سئوال کرده بود، اما پاسخ وی، حاج قاسم را قانع نکرد. موضوع را با من در میان گذاشت، جواب مسئله اش را دادم. می خواست اطمینان پیدا کند. جلوی من زنگ زد به حاج آقای فلاح زاده، وقتی دید پاسخ من و ایشان یکی است، قانع شد.
در مسائل شرعی تحقیق می کرد؛ آسان قبول نمی کرد. در مسائل دیگر هم همینطور عمل می کرد. در مسائل سیاسی هم همینگونه بود. اهل دقت بود. می خواست به یقین برسد. ادامه دارد .....
https://eitaa.com/alishirazi_ir