🔹حیات بدون میدان تنظیم یافته مادیات و وسائل معیشت ، حتی یک لحظه توانایی بقا ندارد پس آن مکتبی که می خواهد انسان را در گذرگاه حیات به رسیدن به روح انسانی الهی نایل سازد ، اولین قانون ضروری آن عبارت است از تنظیم مادیات و مسائل اقتصادی جامعه .
🔸منابع معتبر اسلامی : قرآن و عقل و احادیث معتبر ، اهميّت زندگی مادی و بهبود اقتصاد جامعه را به اندازه ای مورد تأیید قرار داده است که اگر کسی برای مطالعه در اسلام شناسی ، نخست به شناخت مسائل و اصول اقتصادی اسلام وارد شود ، گمان خواهد کرد که اسلام یک دین اقتصادی محض است و تنها به بعد مادی انسان ها اهميّت می دهد .
🔹 بدون تنظیم مالکيّت بعنوان وسیله زندگانی در اجتماع و بدون تفسیر ماهیت و توجیه صحیح پول و بدون تأمین خوراک و پوشاک و لباس و مسکن و دارو و سایر وسایل حیات چه اخلاقی و چه معنویاتی و کدامین عبادت و اعتلای روحی را از انسان ها می توان توقع داشت ؟
🔸 روایت معتبری در فروع کافی می گوید : روزی پیامبر اکرم (صلوات الله علیه ) این دعا را می خواند :
💠 اللّهمّ بارک لنا فی الخبز فانّه لولا الخبز ما صلّینا و لا صمنا و لا ادّینا فرایض ربّنا
(خداوندا ، نان ما را مبارک فرما (ما را موفق به تنظیم مسائل اقتصادمان بفرما) زیرا اگر نان نباشد ، نه نماز خواهیم خواند و نه روزه خواهیم گرفت و نه سایر واجبات خدایمان را ادا خواهیم کرد) .
🔹 بعبارت دیگر انسانِ زنده است که قدرت حرکت در راه تکامل دارد و هنگامیکه مرکب زندگی از نداشتن وسایل اقتصادی بمیرد . زندگی هم مرده است ...
💠 علامه محمد تقی جعفری ،
#تفسیر_نهج_البلاغه ، جلد ۱
🌿استاد علامه محمدتقی جعفری🌿
@allameh_jafari