⭕️"
نظریهٔ دولت اسلامی" باید
نسبت "
دین" و "
دولت مدرن" را بیان کند.
"
دین" نميتواند نسبت به "دولت مدرن" بيتفاوت باشد و در عین حال، سعادت انسان را هم تأمين کند.
🔰آیتالله میرباقری حفظهالله
♦️"دولتهای حداکثر خصوصیاتی دارند.
1⃣خصوصیت اولِ دولتهای حداکثر اين است که افراد در آن محور نيستند، بلکه
سازمانها و ساختارهای اجتماعی محور مديريتاند؛ يعنی تفاوتی که در دولتهای مدرن پيدا شده اين است که" تصميمسازی و تصميمگيری" در آنها بر محور" سازمان" انجام ميگيرد، نه بر محور شخص.
2⃣خصوصيت دوم دولتهای مدرن، که دولت حداکثر هستند، این است که رسالتشان "
بسترسازی" و "
اقامه"ی يک اخلاق و فرهنگ و رفتار خاص اجتماعی است. منظومه این خلقيات، و تفکرات و اطلاعات اجتماعي و انديشههاي جمعی و رفتار و تصرفات جامعه است که به يک توسعه خاص منتهی میشود؛ [لذا] رسالت اين دولتها ايجاد بستر برای پيدايش اخلاق، فرهنگ و رفتار خاص اجتماعی است. بهتعبير ديگر
اقامه يک اخلاق، فرهنگ و رفتار، محور تصميمگيريها و تصرفات دولتهاست؛ دولتها
بسترهاي روحی، ذهنی و عينی اجتماعي برای بازسازی انسانها ايجاد ميکنند؛ شرايط روحی، ذهنی و عينی خاصی [ایجاد میکنند] که فرد در اين شرايط تنفس ميکند و در آن به اخلاق و گرايشها، و انديشهها و تفکرات، و رفتار و اعمال خاص ميرسد؛ ايجاد اين بسترها – اعم از بستر گزينش سياسی، فرهنگی و اقتصادی [و بهتعبیر جامع] بستر هدايت اختيارات اجتماعي ـ کار حکومتها و دولتهاست؛ يعنی کار دولتها اقامه است.
3⃣خصوصيت سوم چنين دولتی، حکومت يک "فرهنگ" بر آن است. فرهنگ توسعه خاصیْ بر مديريت توسعه حاکم است؛ مديريت توسعه از فرهنگ توسعه و تکامل فارغ نيست؛ [بلکه] تکاملِ همه شئون را بر اساس يک فرهنگ خاص هدايت ميکند. آن فرهنگ هم فقط فرهنگ ارزشها نيست، [بلکه] اعم از فرهنگ ارزشها، دانشها و گرايشها و فرهنگِ حاکم بر گرايشها و دانشها و ارزشهاست؛ اين فرهنگ بر مديريت تکامل حاکم است.
♦️اگر چنين مديريتی تصوير شد (که مديريتي همهجانبه است، اخلاق سازماني خاص و رفتار سازماني خاص و اطلاعات سازماني خاص ايجاد ميکند، نظام توزيع اخلاق و اطلاع و رفتار درست ميکند) آنگاه جای سؤال است که آیا واقعاً دين ميتواند نسبت به اين دولت بيتفاوت باشد و در عین حال سعادت انسان را هم تأمين کند؟"
📕کتاب حکمت حکومت
#ساختاری_و_سازمانیبودن
#بسترسازی_و_اقامهگری
#ابتناء_بر_فرهنگ_خاص(جهتداری)
🆔
@Asre_jadid_57