🔴 محکم و متشابه در قانون اساسی
✍️
#سعید_حجاریان:
🔸رویه تفسیری شورای نگهبان نوعی سیالیت در قانون اساسی پدید آورده است. قوانین اساسی در مواقعی ناگزیر از تحول و اصلاح هستند اما برخی نمونهها، که ذیل قوانین اساسی سیال (fluid constitutions) صورتبندی میشوند، دائمالتفسیر بوده و بدون همهپرسی در حال تبدل هستند. بهعنوان مثال شورای نگهبان بدون توجه به طرق عادی مندرج در قانون اساسی از جمله خبرگان و رفراندوم به تغییر قوانین دست مییازد و بهطور مستمر قانون اساسی مینگارند!
🔸من در یادداشتی با عنوان «صلاحیتسنجی مستمر؛ انصافنیوز؛ شانزدهم بهمنماه ۱۳۹۸» به شورای نگهبان توصیههایی درباره نظارت استصوابی داشتم! گویی این شورا نوشته نگارنده را نصبالعین قرار داده و همچون حسن صباح «تختهپوست» خود را هر چه فراختر کرده است!
🔸متعجبم از آنکه چگونه برخی منتقدان و تغییرخواهان مدام از «تغییر ساختار» سخن میگویند! گفته آنها عمدتاً ناظر بر تغییر ساختار قانون اساسی است اما من معتقدم نباید به این عبارتها و رهیافتها بها داد. زیرا ممکن است رژیمی با قانون اساسی عقبمانده اما توسعهیافته مواجه باشیم کما اینکه امکان دارد رژیمهای عقبماندهای وجود داشته باشند با قانون اساسی پیشرفته.
🔸بهعنوان نمونه قانون اساسی افغانستان پیشرفته است اما کشور عقب مانده است همچنانکه میبینیم بسیاری از کشورهای آفریقایی از قانون اساسی فرانسه بهره گرفتند و مآلاً به دیکتاتوری رسیدند و انگلستان، استثنایی است که فاقد قانون اساسی اما پیشرفته و دموکراتیک است. لذا باید گفت درپیچیدن با قانون اساسی دردی از ما دوا نخواهد کرد.
🗞منبع: کانال کلمه(اصلاح طلب ضدانقلاب)
...
📡🌎📡🌎
@online_eslahat
✅رصد آنلاین اخبار جبهه
#اصلاحات
https://eitaa.com/joinchat/1327890465C3c75539a76