ماجرای معرفی کتاب تحریفآمیز «رضانام تا رضاخان» در برنامه «جهانآرا»
[صفحه ۲ از ۲]
هدایتالله بهبودی نیز علاوه بر تکرار همان ادبیات استعماری در کتاب مزبور، در برخی اظهارات بعدی خود مجددا به دفاع از منطق استعماری وثوقالدوله پرداخته است. از جمله وی در مصاحبه خود با مجله عصر اندیشه در مقام معرفی «رضانام تا رضاخان»، چنین گفته است:
« اگر وثوقالدوله میماند و قرارداد ۱۹۱۹ به نحوی اصلاح میشد که از آن بوی سیطره انگلیس بر ایران بیرون نزند، سرنوشت ایران چه میشد؟
...پدران نکتهسنج ما وقتی از این موضوع آگاه شدند که کار از کار گذشته بود.
پرسش اصلی اینجاست: بر سر دو راهی پذیرش وثوقالدوله و ادامه نیمبند نظام مشروطه و پذیرش دیکتاتوری رضاخان با مرگ مشروطه کدام راه باید انتخاب میشد؟ کدام راه بهتر بود؟ کدام به منافع ملی ما نزدیکتر بود؟ حتماً میگویید: هیچکدام! آیا راه سومی پیش پای پدران ما بود؟ کدام راه؟ میتوان راههای آرمانی پیشنهاد داد، اما با درک حقیقی شرایط آن زمان، بعید است بتوان راه عملی پیشنهاد کرد. به نظر من راه سومی وجود نداشت.»(عصر اندیشه، شماره29، شهریور1401)
🔸اگر بنا باشد با چنین نگاهی وارد تاریخ شویم، هر خیانت و کارشکنی و وطنفروشی و اقدام خرابکارانهای قابل تطهیر و توجیه خواهد بود!
کما اینکه در این فراز از کودتای سیاه رضاخانی دفاع شده است!
🔸انتشار آثار تحریفآمیز در تمام مقاطع تاریخی وجود داشته و تاریخ انقلاب اسلامی نیز از آن مستثنا نیست اما نگارش و ترویج آثار تحریفآمیز توسط عناصر و مجموعهها و برنامههای منتسب به جریان انقلابی، خطایی بزرگ و راهبردی است که آثار تخریبگرانه بسیار وحشتناکی در اذهان جریان مؤمن و انقلابی بر جای خواهد گذاشت.
امید است قوه عاقله جریان انقلابی با التفات به انذارهای متعدد امام خمینی و مقام معظم رهبری، تا دیر نشده در برابر این پدیده جدید (ترویج مطالب تحریفآمیز توسط عناصر و مجموعههای خودی) اقدامی کارآمد انجام دهند.
در واکنش به نقدهای علمی نسبت به آثار برخی عناصر منتسب به جریان انقلابی، گاهی با دفاعهای احساسی و شخصمحورانه مواجه میشویم که طبیعتا در منطق دینی فاقد وجاهت و اعتبار است.
در منطق قرآن کریم و سیره معصومین علیهم السلام، اقدام ناپسند از سوی مدعیان دینداری بسیار بیشتر از انجام همین اقدام توسط اغیار نکوهش شده است.
اگر پاسخ علمی و دفاع منطقی در مقابل نقدها وجود دارد، حتما با جان و دل پذیرا هستیم اما تا کنون آقای بهبودی حتی یک مورد از نقدهای متکثر را نیز نتوانسته پاسخگو باشد!
امید است ترویجگران آثار بهبودی ضمن بررسی عالمانه و منصفانه نقدها، در رویکرد پیشین خود تجدیدنظر کرده، به جبران گذشته بپردازند.
امید است این عزیزان بدون لحاظ برخی القائات و شبهتحلیلهای بخشینگرانه و شخصمحورانه،
در لبیک به امر رهبری مبنی بر مقابله با تحریف و فریضه جهاد تبیین، بدون لکنت و با تمام توان اقدام و قیام نمایند.
در ادامه به نقد تفصیلی این کتاب خواهیم پرداخت.
#در_غیبت_حکمرانی_فرهنگی
@rozaneebefarda