✳️ تحریف مصداقی این جمله حضرت آقا: "جامعه را دو قطبی نکنید"✳️
⚛ گاهی وقتی یک فرد و افکار و سابقه اش نقد می شود مانند نقد برخی اصولگرایانی که (هرچند اندک) در امتحان برجام رفوزه شدند؛ برخی به استناد این سخن رهبر فرزانه می گویند این کار باعث دوقطبی سازی جامعه می شود و نقد اینها و بیان سوابق بد سیاسی اینها درست نیستِ.
⚛ همین مطلب هنگام تمجید و برجسته سازی فرد یا یک مکتب (مانند برجسته سازی شهید سلیمانی یا مکتب شهید سلیمانی) نیز جاری است و نیز هنگام نقد یک گفتمان مانند گفتمان مذاکره .
⚛ لکن باید گفت نقد محتوایی فرد یا یک مکتب و یا برجسته سازی فرد و یا یک مکتب هرگز جامعه را دو قطبی نمی کند و وحدت را از بین نمی برد بلکه بالعکس مانع دو قطبی شدن جامعه می شود.
⚛ اساسا دو قطبی وقتی ایجاد می شود که یک مطلب بدون توجه به محتوای آن ، هوادار یا مخالف پیدا کند.
⚛ به عنوان مثال می توان دو قطبی آبی و قرمز را مثال زد ( گرچه این دوقطبی چون سیاسی نیست مضر نیست و شاید هم در مواردی حتی مفید هم باشد که کارشناسان ورزش باید آنرا تحلیل کنند)
⚛ شخصی که هوادار آبی است اگر تیم آبی چندین بار هم شکست بخورد دست از هواداریش بر نمی دارد و طرفدار قرمز نمی شود و همینطور بالعکس .
⚛ علت این است که در اینجا محتوا اهمیت دوم را دارد اصل اولی، "آبی بودن" یا "قرمز بودن" است.
⚛ حال اگر کسی هواداریش بر اساس محتوا شد مثلا شخصیت بازیکن ها یا مربی و رئیس باشگاه و ... برایش اهمیت درجه اول را پیدا کرد این فرد باز هم طرفدار می شود و حتی عمیقتر اما این طرفداری با هواداری که بر اساس دو قطبی آبی و قرمز طرفدار شده تفاوت می کند.
⚛ بنابراین دوقطبی مضر ، دو قطبی هواداری کردن بدون نظر به محتواست.
⚛ دو قطبی محتوایی در قرآن بسیار است دو قطبی مکتب ، مانند دو قطبی "مسلمان و کافر" ، "مومن و منافق" ، "بهشتی و جهنمی" ، دو قطبی فرد مانند "موسی و فرعون" ، "مریم و زن ابولهب" ، "آدم و ابلیس..."
⚛ در بحث برجام آقای روحانی بدنبال قرمز و آبی کردن آن بود یعنی تو یا هوادار برجام هستی یا نیستی حالا برجام چی هست لازم نیست بدانی .
⚛ نمونه اش برخی از هواداران دو طیف سیاسی کشور مانند باهنر اصولگرا و محسن هاشمی اصلاحطلب است که به اعتراف خودشان در برنامه جهان آرا در سوال مجری که پرسید شما که طرفداری از برجام میکنید تا بحال متن برجام را خوانده اید از پاسخ طفره رفتند و یا گفتند من سر در نمی آورم.
⚛ ایام انتخابات نزدیک است بدانیم که همانقدر که تخریب کاندیداها و بلد کردن شعاری آنها مضر است و جامعه را مستعد رای آوردن جماعت فریبکار غربگرا میکند (چون نه افکارشان و نه کارنامه شان و نه مهره هایشان قابل دفاع است) به همان اندازه نقد مستند و منطقی افراد و افکار مانع دوقطبی جامعه می شود .
⚛ جماعت غربگرا کاملا به این مطلب آگاه است خبرها نیز حاکی از آن است که در گروهها و کانالها ، دو قطبی سازی را کلید زده اند و با تخریب یک کاندیدای احتمالی یا حمایت شعاری از یکی دیگر به شدت دنبال سیاه و سفید کردن جامعه هستند تا مردم به سابقه افراد توجه نکنند و به اصطلاح هواداری از فرد مورد نظرشان برای مردم ناموسی شود و به کسی که به آنها نزدیکتر است رای بدهند.
⚛ توصیه اکید این است که هرگز وارد بازی تخریب و حمایت شعاری نشویم بلکه با آرامش و منطق و مستند افراد و افکار را نقد کنیم .