*بسم رب الشهداء و الصدیقین*
*۱۹ دیماه سالگردعملیات کربلا ۵ و یاد شهدای عظیم الشان شلمچه گرامی باد.*
سالها از پایان 8 سال جنگ تحمیلی عراق بر علیه ایران میگذرد اما هنوز خاطرات رشادتها و بزرگواریهایی رزمندگان دفاع مقدس و یاد و خاطرات شهدای جنگ هشت ساله در دل و جان مردم ایران زنده است.
19 دی ماه هر سال یاد آور دلاوریهای رزمندگان اسلام در عملیات کربلای 5 است. 19 دی ماه هر سال یاد آور فریادهای یا زهرایی است که قلب دشمن را در خاک شلمچه لرزاند و هراس را برای دشمن اشغالگر به ارمغان آورد. 19 دی ماه هر سال بوی خون و باروت را در شلمچه زنده میکند و یادآور رشادتهای بینظیر سربازانی است که بیمحبا برای آزادی خاک میهن به قلب دشمن زدند و بسیاری به شهادت رسیدند.
24 سال پیش در چنین روزی، عملیات بزرگ کربلای 5 با رمز یا زهرا (س) از جبهه جنوب شلمچه و شرق بصره در منطقه ای به وسعت 150 کیلومتر مربع، با هدف آزادسازی شلمچه، جزایر و مناطق شرق بصره، انهدام ماشین جنگی عراق، پاسخ دندانشکن به شرارتهای دشمن در بمباران مناطق مسکونی، وبه انتقام عملیات کربلای ۴ در سه مرحله با 22 لشکر از سه قرارگاه آغاز شد و تا 8 اسفند به مدت پنجاه روز به طول انجامید.
عملیات کربلای 5، در شرایطی انجام گرفت که رژیم صدام قصد داشت با تبلیغات گسترده در میان حامیانش، نسبت به قدرتِ مقاومت ارتش عراق در برابر تهاجمات برق آسای رزمندگان اسلام، امیدی کاذب ایجاد کند. در این علمیات، قویترین پدافند دشمن که با کمک مستشاران خارجی ایجاد شده بود تا عمق 9 کیلومتری خاک عراق در هم شکسته شد و دشمن برای مقابله با تهاجم برق آسای رزمندگان اسلام، 140 تیپ را که به این منطقه اعزام شده بود که از این میان 81 تیپ و گردان به طور کامل و 34 تیپ دیگر به میزان 50 درصد آسیب دیدند، ده درصد از نیروی هوایی عراق در عملیات کربلای ۵ در حدود ۵۰ تا ۶۰ فروند جت جنگندهٔ عراقی توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، و سنگینترین تلفات انسانی به ارتش دشمن وارد شد.
در روز پنجم عملیات، گارد مرزی ارتش عراق، ارتباط خود را با یک سوم سنگربندیهایش از دست داد. سرانجام در روز هشتم عراقیها کانال جاسم را تخلیه کردند. نیروی هوایی عراق که در آن زمان برتری هوایی را از آن خود کرده بود، به حمایت از نیروهای خود وارد عمل شد.
در بیستمین روز از شروع عملیات کربلای ۵، گارد ریاست جمهوری عراق وارد میدان نبرد شد. آنها با استفاده از موجی از تجهیزات نظامی و تسلیحات سنگین، شامل؛ تانک، توپخانه و بالگردهای توپدار، به خطوط رزمندگان اسلام یورش بردند. لشکر سوم ارتش عراق نیز از غرب دریاچههای پرورش ماهی، حمله خود را آغاز نمود، سپس به سمت جنوب و رودخانهٔ جاسم متمرکز شد.
دلیرمردان ایران زمین تا آستانهٔ شکست خطوط عراقیها و تا دروازههای بصره پیش رفتند، اما در نهایت مقاومت عراقیها توانست تاب حملات ایران را بیاورد و با وجود تلفات بسیار سنگین و کشته شدن تعداد زیادی از دشمن بعثی آنها توانستند شهر بصره را حفظ کنند.
*یاد دلاور مردان گردان اطلاعاتی ۳۱۳ حضرت قائم عج قرارگاه نصرت و شهدای عملیات کربلا ۵ گرامی باد.*