─═┅═༅🍃🌼🍃༅══┅─
○◁(17)..#گزیده_تفسیری_جزء_هفدهم_قرآن_کریم
❖◁(1)..وَ عَلَّمْنَاهُ صَنْعَةَ لَبُوسٍ لَّكُمْ لِتُحْصِنَكُم مِّن بَأْسِكُمْ فَهَلْ أَنتُمْ شَاكِرُونَ..انبیاء 80..ما ساختن زره را به داود علیه السلام آموختیم، تا شما را در جنگ هایتان حفظ كند. آیا شكر آن را به جا مى آورید؟
❍لبوس.. بر اساس آنچه که صاحب تفسیر مجمع البیان مى گوید هر گونه اسلحه دفاعى و تهاجمى؛ مانند زره، شمشیر و نیزه را شامل مى شود ولى عبارت « لِتُحْصِنَكُم؛ تا شمارا حفظ کند» قرینه خوبی است که نشان مى دهد «لبوس» در اینجا به معنى زره است.
¤ نکته ای که در این آیه وجود دارد این است که خداوند متعال می فرماید ما به داود علیه السلام یاد دادیم که چگونه زره بسازد بعد جمله ای دارد که معلوم می شود این تعلیم برای نفع شخصی نبوده است چون نمی فرماید آموختیم تا با ساخت و پوشیدن زره از خود محافظت کند بلکه می فرماید تا شما را از خطر حفظ کند این جمله نشان می دهد
♤ که تعلیم صنعت زره و ساخت آن به دست داود علیه السلام برای منفعتی عام و حفظ مومنان از خطر دشمنان بوده است. آنگاه در پایان در قالب سوالی به جامعه ایمانی توصیه اکید می کند که قدر این نعمت را دانسته و نسبت به آن شکرگزار باشند.
❏ زره امروز جامعه اسلامی ادوات نظامی و تدافعی و نیز هسته است که خداوند متعال دانش ساخت و تجهیز آن را به دانشمندان ما عنایت می کند ما نیز وضیفه داریم بر اساس دستور قرآن کریم قدردان آن ها و سپاس گذار این نعمت الهی باشیم.
─═┅═༅𖣔5⃣𖣔༅═┅┅─