#آموزش_حفظ
#درس_هشتم_قسمت_دوم
📌ب)مناسبترين زمان و مكان براي حفظ
👈بهترين شرايط زماني و مكاني براي حفظ (حفظ قسمتهاي جديد يا مرور محفوظات گذشته) زماني است كه حافظه فرد براي پذيرش مطالب جديد و حفظ آنها آمادگي بهتر و بيشتري دارد و ميتواند با كيفيتي مطلوب به بازيابي و بازخواني محفوظات گذشته بپردازد. بنابراين مناسبترين زمان و مكان براي حفظ براي هر كس، بسته به شرايط زندگي او ميتواند متفاوت باشد. اما به طور كلي و براي عموم علاقمندان به حفظ قرآن، بهترين زمان و مكان از شرايط زير برخوردار است:
❗️* بهترين زمان : به نظر ميرسد آغاز روز و پس از استراحت شبانه مناسبترين زمان براي حفظ قسمتهاي جديد است. در اين اوقات حافظه برای پذیرش مطالب جدید فراغت و آمادگی بيشتري دارد و هنوز چندان با مشغلههای روزمره درگير نشده و در نتيجه بهتر و راحتتر مطالب را در خود جاي ميدهد. زمان مناسب براي مرور محفوظات گذشته هم زماني است كه حافظ حداقل كمي از درگيريها و مسائل روزانه خود فراغت يافته باشد. براي مثال، بعد از اداي نمازهاي روزانه (يعني در ميانه روز و آغاز شب) و نيز پيش از خواب شبانه زمانهاي خوبي براي مرور محفوظات است.
❗️* بهترين مكان : هر قدر مكاني كه حافظ براي فعاليتهاي مرتبط با حفظ (اعم از حفظ جديد، مرور، پرسش و ...) اختصاص ميدهد، سادهتر و بي پيرايهتر باشد، به تمركز ذهني و بازدهي بهتر كار او كمك ميكند. بنابراين يك اتاق يا فضاي خالي و به دور از هياهو و تا حد ممكن خالي از تزئينات، مكاني مناسب براي حفظ قرآن خواهد بود.
⚠️نكته ديگر در اين رابطه آن است كه حافظ بايد بكوشد تا در حد توان، در زمانها و مكانهاي ثابتي به حفظ بپردازد؛ مثلاً حفظ قسمتهاي جديد را هميشه در آغاز روز انجام دهد و سپس در چند نوبت ثابت در طول روز، به مرور و تمرين محفوظات بپردازد. توجه به اين نكات و عملي ساختن آنها كاركرد حافظه و كيفيت حفظ را افزايش خواهد داد.
🙂ناگفته نماند كه افراد شاغل و كساني كه اوقات فراغت چنداني ندارند، ميتوانند با يك برنامهريزي مناسب، از وقتهايي كه معمولاً در طول روز هدر ميرود (مثل زمان انتظار براي رسيدن سرويس رفت و آمد، در اتوبوس يا مترو، هنگام رفتن به محل كار يا برگشت به منزل و ...) به بهترين وجه استفاده كنند و مرور محفوظات خود را در اين زمانها انجام دهند.
📌ج) از كجاي قرآن شروع به حفظ كنيم؟
✅از جمله نكاتي كه ميتواند موجب تقويت انگيزه حافظان و پيشرفت سريعتر آنان شود، در نظر گرفتن اهداف زودياب و در دسترس در حفظ قرآن است. توضيح آنكه ممكن است حفظ كل قرآن با حجمي بيش از 600 صفحه در نگاه اول هدفي سنگين و دستنيافتني به نظر برسد، اما فرد ميتواند اين هدف بزرگ را به اهدافي كوچكتر تبديل كرده و با دستيابي به هر يك از آنها، در نهايت به آن هدف بزرگ دست يابد. با توجه به اين نكته به سؤال فوق چنين پاسخ ميدهيم: بهتر است كار حفظ خود را از جزء سيام و حفظ سورههای کوتاه قرآن (از سوره ناس به سوره نبأ) آغاز كنيم. دليل اصلي اين پيشنهاد آن است كه «حفظ جزء سيام» به عنوان هدفي دردسترس و زودياب، ميتواند انگيزه ما را براي تداوم كار حفظ دو چندان سازد. به علاوه اینکه بيشتر افراد بسياري از سورههاي جزء سيام را حفظ هستند و حفظ مابقي سورهها هم به دليل كوتاه بودن آيات و آسان بودن مقاطع، كار چندان دشواري نيست. پس از حفظ جزء سيام و تثبيت آن ميتوانيد كار خود را از حفظ قرآن از ابتدا (جزء اول) به انتها ادامه دهيد.🔚
🔅🔅🔅🔅🔅🔅
🔸اکنون شما هم به کانال آموزش تجوید و حفظ قرآن بپيونديد:
👉
@amozeshtajvidhefzquran