🌷✨🌷✨🌷✨🌷
💠 به صورت کلی میتوان علوم تمدن ساز را به دو شقّه تقسیم کرد ؛ شقّه اول علوم پایه است. علوم پایه علومی هستند روح حاکم بر یک جامعه را می سازند.
وقتی صحبت از اومانیسم یا پست مدرن می کنیم ، در واقع صحبت از یک روح حاکم بر جامعه غرب است که نشأت گرفته از یکسری دانش هایی است که بر این منظر تولید می شوند و از دل آنها علومی مثل اقتصاد ، سیاست ، تعلیم و تربیت و.... تدوین شده و بیرون می آید. بنابراین علومی که روح حاکم بر یک جامعه را می سازند " علوم پایه " میگوییم. این علوم از نوع نگاه انسان به خود و هستی ایجاد می شود.
انسان در ابتدا از خود و هستی یک تعریفی میکند و در مرحله بعد جامعه را طبق آن تعریف و بنا میکند.
🔷 شقّه دوم این علوم ، علوم پایه هستند؛ علومی که بر روی پِی و فونداسیون علوم پایه شکل میگیرند .
وقتی شما اقتصاد یا سیاست یا حقوق یاهر چیز دیگری را تدوین میکنید، همه اینها با توجه به علوم پایه شکل میگیرند.
نمونه بارز این مطلب نگاه امروز دولت ایران است که نشأت گرفته از سیاستی است که در غرب تعریف شده و باعث بروز مشکلات چند برابر شده.
اما زمانی که بینش بینش اسلامی باشد ، یک انسان و یک هستی تعریف میشود که بر اساس آن علم تحت عنوان سیاست تدوین میشود. بر همین اساس است که ما مدعی هستیم نگاه و اندیشه کامل دینی میتواند انسان را سعادتمند کند ، نه یک دین تحریف شده به دست انسان مانند دین یهودیت و مسیحیت.
فلذا پیش از هر چیز لازم است که علوم تمدن ساز از منظر اسلام و دین بررسی شود و قاعدتاً شقّ علوم پایه ، مهم ترین شقّ از علوم تمدن ساز به حساب می آید ؛ چرا که علوم تابع بر روی این علوم ساخته می شوند.بنابراین لازم است که پیش از هر چیزی دو تعریف از نگاه دین و اسلام روشن شود.
🌷✨🌷✨🌷✨🌷5⃣