🔥
#وسوسة_شیطان و راهکارهای مقابله با آن در قرآن:
📌قسمت دوازدهم:
...ادامه
⚡️تهاجم همهجانبه:
خداوند به گونه چندضلعی دیگری از حملههای شیطان چنین اشاره میکند: ﴿وَاسْتَفْزِزْ مَنِ اسْتَطَعْتَ مِنْهُمْ بِصَوْتِکَ وَأَجْلِبْ عَلَیْهِم بِخَیْلِکَ وَرَجِلِکَ وَشَارِکْهُمْ فِی الأَمْوَالِ وَالأَوْلادِ وَعِدْهُمْ وَمَا یَعِدُهُمُ الشَّیْطَانُ إِلاَّ غُرُورًا﴾ (الإسراء/64).
🕊معنای آیة شریفه این است که با آوازت از ذرّیّه و فرزندان آدم، هر که را که میتوانی گمراه و به معصیت وادار کن.
اینکه فرمود: ﴿وَ أَجْلِبْ عَلَیْهِمْ بِخَیْلِکَ وَ رَجِلِکَ﴾، معنایش این است که برای به راه انداختن آنان به سوی معصیت به لشکریان سواره و پیادهات دستور بده تا پیوسته بر سَرِ آنان بزنند: ﴿وَ شارِکْهُمْ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ﴾،
شراکت شیطان با آدمی در مال و فرزند، سهم بردن از منفعت و اختصاص است، مثل اینکه آدمی را وادار کند به تحصیل مال که خداوند آن را از راه حرام مایة رفع حاجت آدمی قرار داده است یا آنکه از راه حلال کسب کند ولیکن در معصیت به کار برد و در اطاعت خدا صرف نکند.
🌱پس هر دو از آن مال منتفع شدهاند با اینکه او از رحمت خدا تهیدست است. یا آنکه از راه حرام فرزندی برای آدمی به دنیا آید و یا از راه حلال به دنیا آیند، ولی به تربیت دینی و صالح تربیتش نکند و به آداب خدایی مؤدّبش نسازد.
در نتیجه، سهمی از آن فرزند را برای شیطان قرار داده است و سهمی را به خودش اختصاص داده است
📗(ر.ک؛ طباطبائی، 1417ق.، ج13: 146ـ147).
🍂گرچه مخاطب در آیات فوق، شیطان است و خداوند به عنوان یک فرمان تهدیدآمیز به او میگوید هر چه از دستت ساخته است، بکن، ولی در واقع، هشداری است به همة انسانها که راههای نفوذ شیطان را دریابند و از تنوّع وسائل وسوسههای او آگاه شوند.
قرآن در آیة فوق به چهار بخش مهمّ و اصولی از این وسائل اشاره میکند و به انسانها میگوید که از چهار طرف مراقب خویش باشند.
🌴این چهار طرف عبارتند از: هجمة تبلیغاتی، تهاجم نظامی، تخریب اقتصادی و انسانی و نیز جنگ روانی
📔 (ر.ک؛ مکارم شیرازی و دیگران، 1374، ج12: 183ـ187).
❄️نمونههایی از آثار این هجمهها مانند بدحجابی و تأثیرهای مخرّب آن، همجنسبازی، فساد مالی و مانند آن را امروزه در جوامع مشاهده میکنیم.
🌸⃟🌼🌿჻ᭂ࿐✰♻️
#کانال_عصر_ظهور
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@amtewi